Pripremate meksičku gozbu, a zaboravili ste čips u trgovini? Ne očajavajte. Ako kod kuće imate tortilje, vrlo lako možete napraviti i čips. Dovoljno je tortilju narezati na trokute, ispržiti u ulju, a potom dobro posoliti.

Tortilja čips je sjajan izbor za dijeljenje i druženje s prijateljima. Od čipsa možete napraviti nachose, poslužiti ih sa salsom ili guacamoleom, a ići će sjajno čak i s humusom.

Najbolje od svega? Za tortilja čips su vam potrebna samo tri sastojka i 15-ak minuta vremena. Ne treba niti posebno isticati kako je okus domaće pripremljenog čipsa još bolji od onog kupovnog.

Sastojci za tortilja čips:

  • 3-4 kukuruzne tortilje
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema tortilja čipsa:

  1. Narežite kukuruznu tortilju na trokute kao da režete pizzu.
  2. U tavi zagrijte dosta ulja.
  3. Ubacite narezane tortilje u ulje i pržite ih sa svake strane oko dvije do tri minute dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  4. Prebacite čips na papir za upijanje masnoće.
  5. Posolite prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju