"Ovaj koncept volimo nazivati Nastavljamo s feštom brunch jer je zapravo produžetak izlaska petkom ili sjajna uvertira za izlazak subotom. Tatarski sam spojio zato što inače nije uobičajan u jutarnjim terminima i obično se služi za večeru i u svečanim prigodama. Samim tim idealan je za početak i završetak dana, odnosno da provedemo cijeli vikend u modu zabave i uživanja.

Osim klasičnog tatarskog od beefsteaka kojem ćemo mi dati naš kulinarski twist, radit ćemo tartarski od tigrastih kozica i lososa. Osim toga, goste očekuje još nekoliko brunch jela iznenađenja“, ističe chef Marin Medak, dodajući da goste očekuje i atraktivan način serviranja Piena pjenušca, koji će se oplemeniti sezonskim voćem i naći u koktelima.

Ove subote se uživalo u tri tatarska specijaliteta: beefsteak tatarski s kremom od ljutike (pita kruh, dehidrirani žumanjak, escabeche ukiseljeno povrće, hrskava kožica od piletine i maslac od paprike i pilećih čvaraka); tatarski od tigrastih kozica (chutney od manga, ulje od bosiljka, pesto od sušenih rajčica, čips od češnjaka, tostirana focaccia) te tatarski od lososa (tahini umak, krastavci, crvena naranča, koža od lososa, sezam, prhko lisnato).

Osim toga, posebno oduševeljene izazvali su Creme Brulee French Toast s tučenim vrhnjem i jagodama te burrata sa satarašom, svježim šparogama i konfitiranim chery rajčicama.

„Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštene atmosfere uz super hranu i pjenušac. Svi se želimo opustiti i dobro zabaviti vikendom, a upravo to pronaći će svi koji rezerviraju kod nas subotom od 10 do 13 sati svoje mjesto u Petrinjskoj 2“, zaključuje Marin Medak. 

 


 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju