Talijanska salsa verde ili zeleni umak odličan je način da sasvim običnu hranu pretvorite u senzacionalnu.
Jednostavna mješavina ulja, začinskog bilja, limuna, kapara i inćuna odlično će ići uz ribu, meso s roštilja, povrće na pari i razne salate. Da biste napravili salsu verde, treba vam tek nekoliko minuta i blender ili štapni mikser.
Ako želite, možete i kapare usitniti, a ne ih ostaviti u komadu, kao što stoji u receptu. Naravno, možete izostaviti inćune i tako dobiti vege inačicu ovog finog umaka.
Talijanska salsa verde - sastojci:
- 1-2 inćuna, po želji
- 2 češnja češnjaka
- 120 ml maslinovog ulja
- 2 žlice svježeg soka od limuna
- 1 žlica naribane limunove korice
- 25 g peršina
- 15 g bosiljka
- 2-3 žlice kapara
- 1/4 čajne žličice soli
- 1/4 čajne žličice papra
Talijanska salsa verde - priprema:
- U blender stavite inćune, maslinovo ulje, češnjak i sok od limuna i blendajte dok ne dobijete jednoliku smjestu (možete i izmiksati štapnim mikserom).
- Dodajte koricu limuna i svježi peršin i bosiljak i kratko blendajte da ostane teksture.
- Na kraju rukom umiješajte kapare, posolite i popaprite.
- Poslužite odmah ili čuvajte poklopljeno u hladnjaku do 5 dana.
"Ovo kuham gotovo svaki dan": Recept za najsočnija pileća prsa koji je pogledalo 25 milijuna ljudi
+0