Talijanska salsa verde ili zeleni umak odličan je način da sasvim običnu hranu pretvorite u senzacionalnu.

Jednostavna mješavina ulja, začinskog bilja, limuna, kapara i inćuna odlično će ići uz ribu, meso s roštilja, povrće na pari i razne salate. Da biste napravili salsu verde, treba vam tek nekoliko minuta i blender ili štapni mikser.

Ako želite, možete i kapare usitniti, a ne ih ostaviti u komadu, kao što stoji u receptu. Naravno, možete izostaviti inćune i tako dobiti vege inačicu ovog finog umaka.

Talijanska salsa verde - sastojci:

  • 1-2 inćuna, po želji
  • 2 češnja češnjaka
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg soka od limuna
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 25 g peršina
  • 15 g bosiljka
  • 2-3 žlice kapara
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice papra

Talijanska salsa verde - priprema:

  1. U blender stavite inćune, maslinovo ulje, češnjak i sok od limuna i blendajte dok ne dobijete jednoliku smjestu (možete i izmiksati štapnim mikserom).
  2. Dodajte koricu limuna i svježi peršin i bosiljak i kratko blendajte da ostane teksture.
  3. Na kraju rukom umiješajte kapare, posolite i popaprite.
  4. Poslužite odmah ili čuvajte poklopljeno u hladnjaku do 5 dana.

"Ovo kuham gotovo svaki dan": Recept za najsočnija pileća prsa koji je pogledalo 25 milijuna ljudi +0 Pileća prsa u sočnom umaku