Kada temperatura poraste u termometru u potrazi smo za osvježavajućim i ledenim jelima i desertima. Ako u kućanstvu imate kalupe za pripremu sladoleda na štapiću, predobar ledeni desert možete smućkati u vrlo kratkom vremenu.

Donosimo vam recept za čokoladni sladoled na štapiću koji se priprema od tek dva sastojka – mlijeka i instant puding kreme s okusom čokolade. S obzirom da ovaj tip pudinga nije potrebno kuhati, bazu te ljetne poslastice napravit će za svega par minuta.

Potom je dovoljno prebacite smjesu u plastične ili metalne kalupe za sladoled i staviti u zamrzivač. Najteži dio u cijelom procesu je čekanje da se smjesa smrzne.

Sastojci:

  • 750 ml hladnog punomasnog mlijeka
  • 170 g puding kreme s okusom čokolade (bez kuhanja)

Priprema:

  1. U mlijeko dodajte kremasti puding s okusom čokolade koji nije potrebno kuhati.
  2. Miješajte dok se sastojci na povežu. Da dobijete gustu i ukusnu kremu bit će vam potrebno oko tri minute.
  3. Prelijte dobivenu smjesu u kalupe za sladoled, pa iste stavite zamrzivač na otprilike šest sati, odnosno dok se ne smrznu.
  4. Odstranite sladoled od kalupa i uživajte u ledenoj poslastici. Dobar tek!

4 sastojka: Recept za prefini ledeni desert u kojem jednako guštaju i tim voće i tim čokolada Bingsu - 3 Bingsu - 2 Bingsu - 1 +2 Bingsu - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju