Kandidati MasterChefa suočili su se s izazovom održivog kuhanja i smanjenja otpada kroz suradnju s projektom „Hrana se ne baca“. Nakon nominacija, Eni, Ivo, Ivana i Petar prošli su tri faze stres testa, uključujući prepoznavanje namirnica, odgovaranje na pitanja i repliciranje jela od ostataka hrane.

Eni i Ivo osigurali su prolaz u prvim fazama, dok su Ivana i Petar u završnici replicirali tri kreativna jela chefa Marina Medaka koje je pripremio od ostataka hrane. U nastavku donosimo recepte u kojima možete vidjeti kako što maksimalnije iskoristiti namirnice.

French toast creme brulee sa sotiranim šljivama

Sastojci:

  • Stari kruh
  • Vrhnje za šlag
  • Šljive
  • Smeđi šećer
  • Maslac
  • Limun


Priprema:

  1. Narezani kruh namočiti u slatko vrhnje kojem je dodana korica limuna.
  2. Uvaljati u tučena jaja i peći na maslacu.
  3. Na maslac dodati đumbir i cimet te sotirati polovice šljiva.
  4. French toast posuti smeđim šećerom i karamelizirati brenerom.


Riblja pašteta s kaparima i prepečenim kruhom u maslinovom ulju

Sastojci:

  • Pečene skuše
  • Maslac
  • Kapari
  • Sol
  • Stari kruh
  • Kiseli krastavci
  • D
  • Fileti inćuna
  • Papar
  • Češnjak
  • Svježi sir

Priprema:

  1. Očistiti ribu.
  2. Nasjeckati krastavce, češnjak, kapare i inćune.
  3. Dodati ribu, svježi sir i lagano otopljeni maslac. Začiniti.
  4. Stari kruh preliti maslinovim uljem i prepeći. Istrljati s češnjakom.

Gratinirane lazanje sa sirom u kieslom vrhnju


Sastojci:

  • Kiselo vrhnje
  • Pečene lazanje
  • President trapšist
  • Sol i papar
  • Češnjak
  • Dimljena slatka paprika


Priprema: 

  1. U kiselo vrhnje umiješati slatku dimljenu papriku, sol, papar i dehidrirani češnjak.
  2. Trapist naribati i gratinirati.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju