Košarice s nadjevom od krem-sira i borovnica idealan su deset koji će zasladiti gomilu, a na njihovu ćete pripremu potrošiti tek malo više od pola sata.
Tajna ovog jednostavnog recepta je u kupovnim korama od vučenoga tijesta i samo nekoliko uobičajenih sastojaka. Borovnice možete zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim ili nebobičastim voćem, a možete napraviti i voćni miks s autorskim potpisom.
Sastojci za košarice s nadjevom od krem sira i borovnica:
- 250 g krem-sira
- 500 g kupovnih kora za pite i savijače
- 30 g šećera u prahu
- ulje, za premazivanje kora
- Za voćni nadjev:
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 50 g šećera
- 100 g borovnica, svježih ili smrznutih
- 60 ml vode
- ½ čajne žličice svježeg soka od limuna
Priprema košarica s krem sirom i borovnicama:
- Napravite nadjev od borovnica tako da pjenasto izmiksate kukuruzni škrob i šećer. Miksajte velikom brzinom sve dok ne nestanu grudice pa dodajte vodu, borovnice i limunov sok.
- Dobivenu smjesu kuhajte na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ohladite na sobnoj temperaturi.
- Pripremite jednu koru, namastite je i prekrijte drugom. Izrežite kvadrate dimenzija 10 x 10 centimetara. Ponovite i s ostalim korama. Količina nadjeva iz recepta bit će dovoljna za 45-50 košarica.
- Na svaki od pripremljenih kvadrata tijesta stavite prvo žlicu krem-sira pa onda žlicu nadjeva od borovnice. Možete ih zamotati u klasične jastučiće, valjčiće ili trokute, a možete napraviti i košarice tako da izrezane komade tijesta utisnete u kalup za muffine.
- Radite li jastućiće ili sličan oblik, poslažite ih na papirom za pečenje obložen lim.
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i pecite nadjevene košarice 8 do 10 minuta.
- Izvadite iz pećnice, malo ohladite, pospite šećerom u prahu i uživajte!
Svilenkasti bjelanjak, kremasti žumanjak: Savršena "jaja s vrućih izvora" koja možete skuhati i na štednjaku +1