Mješavina maslaca, limuna, začinskog bilja i suhih začina koji se tope u predivne okuse, služi kao umak za meso, pečeni krumpir, pire, povrće ili kruh. Popularni kaubojski maslac osvojio je i društvene mreže, a mnogi kažu da se radi o jednom od najboljih umaka koji su kušali. Je li to istina, najbolje ćete provjeriti tako da ga isprobate.
Sastojci za kaubojski umak:
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 žličica naribane kore limuna
- 2 žličice cijeđenog limunovog soka
- 1 srednji mladi mladi luk
- 2 češnja češnjaka
- 120 g maslaca
- 1 žlica senfa
- 1 žlica ribanog hrena
- 1 žličica dimljene paprike
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice kajenskog papra
Priprema kaubojskog umaka:
- Pomiješajte peršin, limunov sok i koricu, sjeckani mladi luk i češnjak.
- Otopite maslac u srednje velikoj tavi na srednjoj vatri.
- Dodajte senf, hren, dimljenu papriku, sol i kajenski papar.
- Miješajte dok se ne otopi i sjedini pa dodajte mješavinu s peršinom i promiješajte.
3 sastojka s placa koja uvijek morate imati kad kuhate juhu, varivo ili umak +0