Mješavina maslaca, limuna, začinskog bilja i suhih začina koji se tope u predivne okuse, služi kao umak za meso, pečeni krumpir, pire, povrće ili kruh. Popularni kaubojski maslac osvojio je i društvene mreže, a mnogi kažu da se radi o jednom od najboljih umaka koji su kušali. Je li to istina, najbolje ćete provjeriti tako da ga isprobate. 

Sastojci za kaubojski umak:

  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žličica naribane kore limuna
  • 2 žličice cijeđenog limunovog soka
  • 1 srednji mladi mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 120 g maslaca
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica ribanog hrena
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice kajenskog papra

Priprema kaubojskog umaka:

  1. Pomiješajte peršin, limunov sok i koricu, sjeckani mladi luk i češnjak.
  2. Otopite maslac u srednje velikoj tavi na srednjoj vatri.
  3. Dodajte senf, hren, dimljenu papriku, sol i kajenski papar.
  4. Miješajte dok se ne otopi i sjedini pa dodajte mješavinu s peršinom i promiješajte. 

3 sastojka s placa koja uvijek morate imati kad kuhate juhu, varivo ili umak Stapke celera, luk i mrkva tri su osnovna sastojka mirepoixa Mirepoix je sastavni dio francuskog specijaliteta coq au vin Bolognese +0 Celer, mrkva i luk sastavni su dio brojnih juha

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju