Čokoladne pločice s orašastim plodovima brzinska su slatka grickalica za koju ne treba previše truda, a niti sastojaka. Dovoljno je rastopiti čokoladu, posipati je pečenim bademima, orasima, pistacijama ili listićima badema ili primjerice cijelim lješnjacima, ostaviti u hladnjaku da se stegne i zatim natrgati na komade.

Čokoladne pločice mogu poslužiti i kao efektan poklon - u tom slučaju nemojte se zaustaviti na orašastim plodovima, nego dodajte i sastojke poput sušenih brusnica ili goji bobica, listića badema, pečenih kokica, šarenih čokoladnih bombončića, krupnih zrnca soli, pereca, zdrobljenih lizalica, komadića kokosa (ili čips od kokosa) ili pak narezanih ušećerenih korica naranče. Poigrati se možete i chillijem, mljevenim kokosom ili kurkumom. U nastavku je recept za najjednostavniju varijantu, a kako biste se dodatno inspirirali možete pogledati i video u nastavku. 

Sastojci za čokoladne pločice s bademima:

  • 170 g kvalitetne tamne čokolade
  • 170 g kvalitetne mliječne čokolade
  • 60 g pečenih badema

Priprema čokoladnih pločica s bademima:

  1. Manji lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Čokoladu nasjeckajte pa stavite svaku u svoju posudu. Otopite posebno mliječnu i tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Odlučite li se za mikrovalnu pećnicu zagrijte je na 20 sekundi, izvadite posudu i promiješajte čokoladu pa ponavljajte postupak dok se čokolada ne otopi. Postupak ponovite s drugom posudom. 
  3. Uijte jednu i drugu čokoladu u lim za pečenje pa lagano  promiješajte vilicom tamnu i mliječnu čokoladu tako da dobijete zanimljiv uzorak. Poravnajte lopaticom i posipajte bademima.
  4. Prebacite lim u hladnjak tako da čokolada stegne, oko 20 minuta do pola sata. Izvadite iz hladnjaka pa ostavite da se zagrije na sobnu temperaturu. Odvojite čokoladu od papira pa je natrgajte na komade. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju