Ako volite kokos, na pravom ste mjestu. Pronašli smo brzi recept za pitu s nevjerojatno laganom kremom od kokosa koja se ne kuha. Kora se radi od graham-krekera, vrlo je jednostavna i ne može ispasti loše. Ima samo tri sastojka i gotova je za nekoliko minuta. A recept će vam dobro doći i za druge kremaste pite, torte od sira i razne nadjevene deserte.

Vrijeme pripreme: 20 minuta.

Sastojci za pitu s kremom od kokosa:

Kora (za kalup promjera 23 cm)

  • 180 g izmrvljenih krekera od grahama
  • 40 g šećera
  • 100 g maslaca, omekšalog


Krema

  • 650 ml hladnog mlijeka
  • 2 vrećice instant-pudinga od vanilije
  • 1 čajna žličica ekstrakta kokosa
  • 235 ml zaleđenog šlag-deserta (odmrznuti)
  • 40 g naribanih listića kokosa
  • dodatni kokos, tostirani (po želji)

Upute za pripremu pite s kremom od kokosa:


Kora

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C.
  2. Izmrvite kekse i pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Mrvičastu smjesu utisnite prstima u kalup.
  3. Pecite 7 - 8 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se kora potpuno ohladi prije punjenja. Da požurite hlađenje, možeze je staviti u zamrzivač na 10-ak minuta.

Krema

  1. Električnom miješalicom mutite mlijeko zajedno sa smjesom za puding i ekstraktom kokosa oko 2 minute. Dodajte ½ kokosa i umućeni preljev.
  2. Ulijte u graham koru.
  3. Po želji pospite (prženim) listi kokosom. Ohladite do posluživanja. 

Dobar tek! Uživajte... i ponovite.

Svilena pita: Recept za neodoljivi tart od čokolade i karamela Tart s karamelom Tart s karamelom Tart s karamelom +0 Tart s karamelom

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju