Ako volite kokos, na pravom ste mjestu. Pronašli smo brzi recept za pitu s nevjerojatno laganom kremom od kokosa koja se ne kuha. Kora se radi od graham-krekera, vrlo je jednostavna i ne može ispasti loše. Ima samo tri sastojka i gotova je za nekoliko minuta. A recept će vam dobro doći i za druge kremaste pite, torte od sira i razne nadjevene deserte.
Vrijeme pripreme: 20 minuta.
Sastojci za pitu s kremom od kokosa:
Kora (za kalup promjera 23 cm)
- 180 g izmrvljenih krekera od grahama
- 40 g šećera
- 100 g maslaca, omekšalog
Krema
- 650 ml hladnog mlijeka
- 2 vrećice instant-pudinga od vanilije
- 1 čajna žličica ekstrakta kokosa
- 235 ml zaleđenog šlag-deserta (odmrznuti)
- 40 g naribanih listića kokosa
- dodatni kokos, tostirani (po želji)
Upute za pripremu pite s kremom od kokosa:
Kora
- Zagrijte pećnicu na 190 °C.
- Izmrvite kekse i pomiješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem. Mrvičastu smjesu utisnite prstima u kalup.
- Pecite 7 - 8 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se kora potpuno ohladi prije punjenja. Da požurite hlađenje, možeze je staviti u zamrzivač na 10-ak minuta.
Krema
- Električnom miješalicom mutite mlijeko zajedno sa smjesom za puding i ekstraktom kokosa oko 2 minute. Dodajte ½ kokosa i umućeni preljev.
- Ulijte u graham koru.
- Po želji pospite (prženim) listi kokosom. Ohladite do posluživanja.
Dobar tek! Uživajte... i ponovite.