Uz pravu marinadu i običniji komadi mesa mogu postati senzacionalno mekani, sočni i mirisni. Osim maslinova ulja, sojina umaka, pikantnog senfa i koje kapi ljutog umaka, slobodno dodajte još pokoji sastojak, ali s ovom kombinacijom nećete pogriješiti u pripremi savršenih svinjskih kotleta. 

Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno! Odreske marinirajte najmanje jedan sat, ali ako imate više vremena, ostavite ih 24 sata jer će tako sastojci dublje ući u meso. Količine sastojaka u receptu za marinadu predviđene su za četiri kotleta bez kosti od 230 grama.

Sastojci za marinadu:

  • 80 ml maslinova ulja
  • 80 ml sojina umaka
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 3 žlice svjetlosmeđeg šećera
  • 2 žlice umaka Worcestershire 
  • 2 žlice ljutog umaka (primjerice Tabasco)
  • 1 žlica pikantnog senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žličica čili pahuljica
  • ½ žličice crnog papra

Priprema marinade za kotlete:

  1. Protisnite češnjak pa pomiješajte sve sastojke za marinadu zajedno u velikoj zdjeli. Također možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti.
  2. Dodajte svinjske kotlete bez kosti u zdjelu ili vrećicu tako da se oblože marinadom.
  3. Marinirajte najmanje 1 sat, a ako imate vremena, 24 sata za najbolji okus.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju