Galerija
Nakon mariniranja odreske možete pržiti u tavi, peći na roštilju ili pirjati – za koju god se varijantu odlučili, meso će biti sjajno! Ovdje možete pronaći recepte.
Odreske marinirajte najmanje jedan sat, ali ako imate više vremena, ostavite ih 24 sata jer će tako sastojci dublje ući u meso. Količine sastojaka u receptu za marinadu predviđene su za četiri kotleta bez kosti od 230 grama.
Marinirani kotleti - sastojci:
- 80 ml maslinova ulja
- 80 ml sojina umaka
- 4-5 češnja češnjaka
- 3 žlice svjetlosmeđeg šećera
- 2 žlice umaka Worcestershire
- 2 žlice ljutog umaka (primjerice Tabasco)
- 1 žlica pikantnog senfa
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žličica čili pahuljica
- ½ žličice crnog papra
Marinirani kotleti - priprema:
- Protisnite češnjak pa pomiješajte sve sastojke za marinadu zajedno u velikoj zdjeli. Također možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti.
- Dodajte svinjske kotlete bez kosti u zdjelu ili vrećicu tako da se oblože marinadom.
- Marinirajte najmanje 1 sat, a ako imate vremena, 24 sata za najbolji okus.