Obično prije nego što podijelimo recept za neko jelo ili slasticu volimo napraviti kratki uvod u kojem vam to isto jelo ili slasticu predstavimo, kažemo riječ-dvije o njegovoj povijesti ili se potrudimo naći kakvu zanimljivost s kojom ćemo vas ohrabriti da ga pripremite. U ovom slučaju naslov govori više nego dovoljno, pa ćemo ga samo ponoviti: ledena Oreo torta i dodati dvije natuknice: smiješno jednostavna priprema i 20 minuta

Sastojci za ledenu Oreo tortu:

  • ulje bez okusa, za premazivanje lima
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mascarponea ili mekog sira
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 4 paketića (4 x 154 g) keksa Oreo, plus za posluživanje
  • 200 g čokolade za kuhanje, izlomljene na komadiće

Priprema ledene Oreo torte:

  1. Kalup za torte promjera 20 centimetara premažite uljem i obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj zdjeli miksajte slatko vrhnje, mascarpone, ekstrakt vanilije i šećer u prahu dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu.
  3. Obložite dno kalupa jednim slojem Oreo keksa pa žlicom nanesite trećinu kreme i zagladite je lopaticom. Ponovite dva puta s ostalim keksima i kremom. Prekrijte kalup i stavite ga u hladnjak na 24 sata da se krema fino stisne.
  4. Otopite čokoladu na pari i malo je ohladite na sobnoj temperaturi.
  5. Izvadite tortu iz kalupa, odvojite papir za pečenje i prebacite je na podložak ili tanjur za posluživanje.
  6. Izmrvite po vrhu torte još Oreo keksa, pa sve prelijte otopljenom čokoladom. Poželji vratite na kratko u hladnjak da se čokolada stisne ili poslužite dok je još tekuća.
  7. Uživajte!

Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga +0 Torta krtica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju