• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Recepti

Recept za jastučiće punjene sirom i lukom: Čudo okusa u mekom paketiću od tijesta

Brzi jastučići punjeni sirom i lukom svojim će okusom oduševiti sve koji ih probaju, a idealni su za uvježbavanje vještine baratanja tijestima.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 17.09.2023 07:58 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo pola sata, komad radne površine, pećnica i malo volje dijele vas od divno začinjenih i savršeno mekih jastučića punjenih lukom i sirom. Idealni su za piknik ili planinarenje, snack na poslu, a dobro će se snaći i na partyju.

U trendu Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Baerle-Nassau / Baarle-Hertog - 5 Pazite kamo stajete Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom

Količina namirnica iz ovog recepta dovoljna je za 12 jastučića, pa je možda najbolje da odmah počnete raditi s dvostrukom ili trostrukom količinom jer će se rijetki moći zaustaviti nakon jednog ili dva komada.

Sastojci za jastučiće punjene sirom i lukom:

Nadjev

  • 1 žlica biljnog ulja
  • 2 luka, narezana na ploške
  • 4 grančice majčine dušice, samo listovi
  • 150 g zrelog naribanog cheddara
  • 1 žlica senfa sa zrnom gorušice
  • 4 mlada luka, narezana na ploške

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna + za posipanje
  • 125 g hladnog maslaca
  • veliki prstohvat kajenskog papra
  • ½ žličice mljevene gorušice
  • 1 veliko jaje, istučeno

Priprema jastučića punjenih sirom i lukom:

  1. Prvo napravite tijesto. Uspite brašno u zdjelu i naribajte maslac izravno u brašno. Dodajte kajenski papar, senf u prahu, pola razmućenog jajeta i prstohvat soli.
  2. Sve sjedinite rukama pa prebacite tijesto na radnu površinu, vrlo kratko mijesite (dodajte malo hladne vode ako treba) i oblikujte glatku kuglu. Zamotajte tijesto i stavite ga u hladnjak dok pripremate nadjev.
  3. Zagrijte ulje u tavi i pržite luk i listiće timijana 8-10 minuta dok luk ne omekša i ne počne se karamelizirati. Prespite u hladnu posudu. Kad se luk i timijan ohlade, umiješajte naribani sir, senf i mladi luk.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od otprilike 2 milimetra. Pomoću čaše ili šalice izrežite 10-12 krugova promjera 10 centimetara ili malo većeg.
  5. Žlicom nanosite nadjev u sredinu svakog kruga tijesta. Rubove ostavite prazne i premažite ih razmućenim jajetom. Presavijte tijesto napola da dobijete polukrug, a rubove pritisnite prstima, vilicom ili vrhom tupog noža. Premažite svaki svitak razmućenim jajetom.
  6. Pecite tijesto 20-25 minuta dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Ostavite da se ohladi barem 10 minuta.
  7. Jastučiće punjene lukom i sirom možete poslužiti i tople i hladne.

 

  • #Recepti
  • #što kuhati
  • #tijesto
  • #luk
  • #sir
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
U obliku je tajna
Jednostavni trik uz koji svaki sendvič ima bolji okus
Martina Divić: O pisanju, putovanjima i "Tamo gdje duga dobiva boju"
Povratak kući
Svjetska putnica Martina Divić: "Svijet je istodobno i divno i okrutno mjesto, ali ja s tim nemam nikakve veze"
Komiža i Vis - u Francuskoj: Život komiških ribara oživljen na obalama rijeke Loire
Veliko gostovanje
Komiža i Vis - u Francuskoj: Život komiških ribara oživljen na obalama rijeke Loire
Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom
Potvrđeno je
Bruno Vokal se vraća u Noel: Velika vijest za zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom
Bolje baciti nego riskirati: Koliko dugo hrana smije stajati u otvorenoj konzervi?
Dobro je znati
Bolje baciti nego riskirati: Koliko dugo hrana smije stajati u otvorenoj konzervi?
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Oglas
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Za oko pola sata
Ovaj proteinski kruh tako je lako napraviti, ne morate ga mijesiti, niti čekati da se digne tijesto
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sad je službeno, pronađeni su ostaci Jean-Michela Nicoliera: "Nije rođen u Hrvatskoj, ali za nju je ostavio svoje srce"
Stigla i njegova majka
Sad je službeno, pronađeni su ostaci Jean-Michela Nicoliera: "Nije rođen u Hrvatskoj, ali za nju je ostavio svoje srce"
Tko je ubio Jean-Michela Nicoliera? Priznao strašne zločine, pušten na slobodu, a nije se ni pokajao
Pušten na slobodu
Tko je ubojica Jean-Michela Nicoliera? "Dahtao je kao pašče i govorio mi kako ih je ubio, sam se hvalio"
Liječnica pronađena mrtva na dežurstvu: Kolege sumnjaju u uzrok smrti
Kolege odali počast
Ravnateljica bolnice pronađena mrtva, istražuju se uzroci smrti: "Posljednji pregled bio je oko ponoći..."
show
Helena Minić i Dalibor Matanić žive na odvojenim adresama
Razišli se
Helena Minić uklonila prezime Matanić, par već dulje vrijeme ne živi na istoj adresi
Chris Evens i Alba Baptista postali su roditelji
samozatajni par
Holivudski zavodnik i 16 godina mlađa glumica u tajnosti dobili prvo dijete
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Puni čudesnih spojeva
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
zabava
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Pokažite što znate!
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Ovakav prijevoz još niste vidjeli – samo u Dalmaciji
Urnebesno
Ovakav prijevoz još niste vidjeli – samo u Dalmaciji
tech
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
9M730 Burevestnik
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
Fascinantne snimke: Znanstvenici po prvi put u detalje snimili kako zmije otrovnice napadaju svoj plijen
Grizu u trenu
Fascinantno: Prvi put snimljen ugriz otrovnice u visokoj rezoluciji
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Zagonetka iz prirode
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
sport
Kup: Prijenos uživo utakmice Cibalia - Hajduk
bez golova 120 minuta
Hajduk preživio "oranicu" u Vinkovcima i nakon raspucavanja izborio četvrtfinale Kupa
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
HNS najavio
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
Pogledajte zašto je sudac prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
Bilo je svega
VIDEO Sudac nakratko prekinuo utakmicu u Vinkovcima: Ultrasi dignuli poruku "Oko za oko", a onda...
tv
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
MasterChef: Kandidati šokirani odlukom koju je donio žiri! Je li umak zaista bio višak?
STRES TEST
Kandidati šokirani odlukom koju je donio žiri! Je li umak zaista bio višak?
U dobru i zlu: Napokon je dobio odgovor koji je priželjkivao
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Napokon je dobio odgovor koji je priželjkivao
putovanja
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
novac
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Umjesto Kineza
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Talijani zainteresirani za trajektnu liniju Split - Supetar. Istražili smo kolika je šansa da je dobiju
konkurencija jadroliniji
Talijani zainteresirani za trajektnu liniju Split - Supetar. Istražili smo kolika je šansa da je dobiju
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama na crvenom tepihu 2025.
Skladna kombinacija
I traperice se mogu nositi na crveni tepih, a Bojana Gregorić Vejzović pokazala je koji je model najbolji
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Provjereno izdržljive sobne biljke
Jednostavne za održavanje
Kraljice izdržljivosti: Imamo provjeren popis biljaka koje uspijevaju i ako zaboravite na njih
sve
Helena Minić i Dalibor Matanić žive na odvojenim adresama
Razišli se
Helena Minić uklonila prezime Matanić, par već dulje vrijeme ne živi na istoj adresi
Kup: Prijenos uživo utakmice Cibalia - Hajduk
bez golova 120 minuta
Hajduk preživio "oranicu" u Vinkovcima i nakon raspucavanja izborio četvrtfinale Kupa
Chris Evens i Alba Baptista postali su roditelji
samozatajni par
Holivudski zavodnik i 16 godina mlađa glumica u tajnosti dobili prvo dijete
Piletina s peršinom i češnjakom
Jednostavno

Piletina s peršinom i češnjakom: Jelo gotovo za 15 minuta na koje baš nitko neće imati primjedbi

Poslužite ovu piletinu s peršinom i češnjakom uz pire krumpir ili hrskavi kruh koji će upiti sav ukusan umak od maslaca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close