HVAR22 je novi craft gin koji u sebi krije esenciju suncem okupanog Hvara i oduševljava bogatstvom prirodnih aroma već na prvo kušanje. Nastao na našem najsunčanijem otoku od najfinijih biljaka i plodova, gin HVAR22 sljubljuje bogatstvo eteričnih ulja i obilje zlatnog sunca.

Aromatične biljke ovdje su u svom najboljem izdanju, nastale iz netaknute prirode, hranjene plodnom zemljom, pozlaćene sunčevom energijom pa potom pažljivo ubrane, osušene i destilirane. Svaki korak se radi polako, predano i pažljivo. Rezultat tog posvećenog rada i ljubavi je paleta jedinstvenih aromatičnih eliksira iz prirode koji osvajaju profinjenošću kakvom u životu odiše samo istinska prirodna ljepota.

Gin HVAR22 plod je rada vječnih zaljubljenika u Hvar, divlju prirodu, sunce i izvrstan gin, koji u ovaj posao ulažu cijelo svoje srce. Hand crafted proces visokokvalitetne destilacije vodi A. Carić, vrhunski majstor destiler bogatog iskustva. Vlasnici destilerije i partneri u ovom stvaranju legende o Hvaru su iskusni ugostitelj Križan Pavić i odvjetnik Juraj Bartolić. Zajedno su kreirali lepezu okusa ovog gina, od kojih je svaki posveta obožavanom otoku inspirirana hvarskom mitologijom i velikodušnom prirodom koja ovdje stvara mirisnu čaroliju.

Ljubav otoka i sunca

Esenciju otoka Hvara, sačuvanu u starinskoj bočici u kakvima su se čuvali tajni eliksiri i ljekoviti pripravci, čine energija zlatnog sunca i opojno aromatično bilje čija eterična ulja ispunjavaju otočki zrak i šire zanosan miris sreće, opuštanja i dobrog života. Zajedno s dragocjenom hvarskom kišnicom, hvarsko sunce i hvarski rajski vrtovi stvaraju božanstvene arome gina HVAR22 koji će vas osvojiti na prvo kušanje.

Naš najsunčaniji otok s više od 300 sunčanih dana jedinstveno je mjesto mediteranskog botaničkog luksuza. Zlatne bobice hvarskog smriča, odnosno divlje borovice, temelj su ovog posebno aromatičnog gina. One se savršeno sljubljuju s profinjenim aromama hvarskog aromatičnog bilja koje se uzgaja po ekološkim principima – lavande i smilja, divljeg lovora i ružmarina. To su dragocjeni sastojci koji nadograđuju jedinstvenu piramidu okusa gina HVAR22.

Kako bi gin dobio zaokružen i ugodno uravnotežen okus, koriste se probrani sočni plodovi na suncu dozrelih limuna i naranči sa susjednog otoka Visa čiju koricu bogatu eteričnim uljima kreatori ovog gina dodaju kao poseban prstohvat čarolije.

Vrijedne ruke stvaraju čaroliju

Proces nastanka gina priča je o vrijednim rukama. Biljke se beru i prije destilacije obrađuju ručno. Destilacija je posveta majstorstvu ruku, kompleksna je i dugotrajna jer stvaraoci hvarskog gina drže da je samo najbolje dovoljno dobro kad je u pitanju esencija obožavanog Hvara. Dodatnu notu finoće okusa u procesu destilacije daju jedinstveni tajni sastojci – blago hvarske kišnice i hvarski vinski destilat. Ovaj domaći gin se destilira čak šest puta i leži dva mjeseca u posebnim uvjetima. Tek tada spreman je zakoračiti u svijet.

Ručni je rad utkan u svaki korak proizvodnje gina HVAR22. Marljive ruke nakon završetka proizvodnje dragocjene tekućine svaku bocu pune i na svaku pažljivo lijepe etiketu. A zatim, u maniri pripreme starinskih tajnih eliksira, ručno ispisuju podatke na svaku etiketu koju na kraju potpisuju i majstor destiler i dvojica partnera kako bi i u završnom koraku bili sigurni da u svijet šalju samo najkvalitetnije kapi gina koji nosi ime i arome voljenog otoka.

„Živimo svoj san! Imamo vlastitu destileriju na Hvaru u kojoj proizvodimo nekoliko vrsta prvoklasnog gina. Svaki je poseban na svoj način, ali svima je zajednička ljubav na prvo kušanje“ – rekao je Križan Pavić, jedan od osnivača novog brenda HVAR22 te dodao: „Baza našeg gina je borovica koja je zbog obilja hvarskog sunca jedina na svijetu zlatne boje te ima i do tri puta intenzivniji okus od crne borovice. Lavanda, smilje i sve ostale biljke svježe su ubrane i to ručno, na Hvaru, a koricu naranče i limuna nabavljamo na Visu, tako da s ponosom možemo reći da je naš proizvod sto posto domaći otočni proizvod. I omiljeni detalj na kraju, svaka se boca ručno puni, etiketa se ručno popunjava, potpisuje i lijepi tako da niti jedna nije ista i svaka je posebna.”

Hvarska mitologija ispričana kapljicama

Gin HVAR22 stvoren je za polagano i hedonističko uživanje u aromama sunčanog otoka i otkrivanje bogatstva pet okusa među kojima svatko može naći svoj omiljeni - Original, Pure, Black, Purple Rain i Strong.

HVAR22 Original krasi mekani okus gina u kojem se postupno razvija buket sačinjen od smilja, kadulje, lavande i livadnog cvijeća. Savršen u svojoj jednostavnosti. HVAR22 Pure pjeva najljepšu odu suncu. Zlatnoj hvarskoj borovici posebnost daje više od 300 sunčanih dana godišnje. Toliko joj je potrebno da razvije svoju nadmoćnu aromatičnost koja potom u potpunosti dominira mirisom i okusom ovog gina.

HVAR22 Black je dubok i mističan kao tajna života. Krasi ga težina crne boje i kompleksna aroma sladića, borovice i aromatičnog bilja, dok ga iskričava citrusna nota sočne naranče uravnotežuje i pruža uvid u lepršavu, sunčanu stranu života. HVAR22 Purple Rain ružičast je poput radosti života, a takav mu je i karakter. Zanosnim i lepršavim okusom dominiraju note lavande i kadulje, što ga čini idealnim za uživanje u dugim ljetnim danima.

HVAR22 Strong je sirov, beskompromisan, pun okusa, mirisa, prirodne energije. On ima jedinstvenu snagu esencija autohtonog bilja, koja potpomognuta vinskim destilatom i hvarskom kišnicom, moćno grije duh i tijelo.

Spoj najboljih prirodnih sastojaka

Ova paleta hvarskog premium gina je u potpunosti napravljena od najkvalitetnijih hvarskih botaničkih dragocjenosti te ponekog viškog agruma, uz neizmjerno puno sunca, ljubavi i strpljivog rada. Posveta je to autentičnom divljem raslinju, bogatom aerosolu koji ovija sunčani otok i daje esenciju jednostavne ljepote i istinske profinjenosti.

Mirisni eliksiri iz prirode pretočeni u starinske bočice, kakve su stoljećima čuvale tajanstvene pripravke, danas kriju tajnu suživota s prirodom i susreta s onim božanstvenim dijelom života koji miriše na radost, jednostavnost i bezvremensku ljepotu prirode.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju