Ovaj složenac s puno povrća i puno okusa napravite kao brzi ručak ili večeru tijekom tjedna. Trebat će vam samo 5 minuta za pripremu, i još 25 minuta za kuhanje, tako da ćete za samo pola sata i bez puno truda imati gotov pravi obrok, fini i pun zelenjave.

Mladi krumpir, grah, brokula i zelene mahune pobrinut će se ne samo za atraktivan izgled jela, nego i za to da dobijete puno energije, ricotta će sve lijepo zaokružiti i dodati kremasti štih koji će još više naglasiti bogat okus povrća.

Količina namirnica dovoljna je za dvije porcije. Fritaja s povrćem i ricottom idealan ručak "za ponijeti", pa lako možete i radni dan obogatiti svježimokusima povrća.

Sastojci za fritaju s povrćem i ricottom:

  • 100 g mladog krumpira
  • 200 g brokule
  • 200 g zelenih mahuna
  • 400 g smeđeg graha iz konzerve, ocijeđenog
  • 3 čajne žličice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • prstohvat čilija, sjemenki kima ili komorača, po želji
  • 4 velika jaja
  • 50 g ricotte
  • 1 čajna žličica octa
  • ½ manje vezice bosiljka, grubo nasjeckanog, po želji
  • sol
  • papar

Priprema fritaje s povrćem i ricottom:

  1. Kuhajte krumpir 10-15 minuta dok ne omekša. Zadnje 2 minute kuhanja dodajte brokulu. Ocijedite i narežite krumpir na deblje ploške.
  2. Zelene mahune i grah stavite u lonac i podlijte vodom. Pustite da zavrije i kuhajte 3-4 minute ili dok mahune ne omekšaju. Ocijedite i ostavite da se suše na pari u tavi.
  3. Zagrijte tavu na jakoj vatri. Dodajte 2 žličice ulja pa pržite češnjak 1 minutu, a zatim dodajte čili papričice ili sjemenke kumina ili komorača i ostavite da se prži još 1 minutu. Umiješajte krumpire i brokulu u aromatizirano ulje.
  4. Razmutite jaja, dodajte sol i papar i prelijte preko krumpira i brokule. Kuhajte na srednje jakoj vatri 2 minute, odnosno dok se ne stegne. Stavite ricottu na vrh i pustite da se kuha još 4-5 minuta.
  5. Začinite mahune i grah s malo octa i bosiljka.
  6. Poslužite fritatu sa salatom od graha i zelenih mahuna i uživajte.

Manje kalorija, više hranjivih tvari: Tri najbolja načina za pripremu jaja Meko kuhana jaja obično se serviraju s tosiranim kruhom Tvrdo kuhana jaja stavite na avokado tost Jaja +1 Jaja na kajganu

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju