Ovaj složenac s puno povrća i puno okusa napravite kao brzi ručak ili večeru tijekom tjedna. Trebat će vam samo 5 minuta za pripremu, i još 25 minuta za kuhanje, tako da ćete za samo pola sata i bez puno truda imati gotov pravi obrok, fini i pun zelenjave.
Mladi krumpir, grah, brokula i zelene mahune pobrinut će se ne samo za atraktivan izgled jela, nego i za to da dobijete puno energije, ricotta će sve lijepo zaokružiti i dodati kremasti štih koji će još više naglasiti bogat okus povrća.
Količina namirnica dovoljna je za dvije porcije. Fritaja s povrćem i ricottom idealan ručak "za ponijeti", pa lako možete i radni dan obogatiti svježimokusima povrća.
Sastojci za fritaju s povrćem i ricottom:
- 100 g mladog krumpira
- 200 g brokule
- 200 g zelenih mahuna
- 400 g smeđeg graha iz konzerve, ocijeđenog
- 3 čajne žličice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- prstohvat čilija, sjemenki kima ili komorača, po želji
- 4 velika jaja
- 50 g ricotte
- 1 čajna žličica octa
- ½ manje vezice bosiljka, grubo nasjeckanog, po želji
- sol
- papar
Priprema fritaje s povrćem i ricottom:
- Kuhajte krumpir 10-15 minuta dok ne omekša. Zadnje 2 minute kuhanja dodajte brokulu. Ocijedite i narežite krumpir na deblje ploške.
- Zelene mahune i grah stavite u lonac i podlijte vodom. Pustite da zavrije i kuhajte 3-4 minute ili dok mahune ne omekšaju. Ocijedite i ostavite da se suše na pari u tavi.
- Zagrijte tavu na jakoj vatri. Dodajte 2 žličice ulja pa pržite češnjak 1 minutu, a zatim dodajte čili papričice ili sjemenke kumina ili komorača i ostavite da se prži još 1 minutu. Umiješajte krumpire i brokulu u aromatizirano ulje.
- Razmutite jaja, dodajte sol i papar i prelijte preko krumpira i brokule. Kuhajte na srednje jakoj vatri 2 minute, odnosno dok se ne stegne. Stavite ricottu na vrh i pustite da se kuha još 4-5 minuta.
- Začinite mahune i grah s malo octa i bosiljka.
- Poslužite fritatu sa salatom od graha i zelenih mahuna i uživajte.
Manje kalorija, više hranjivih tvari: Tri najbolja načina za pripremu jaja +1