Što poslužiti osobi koja ne jede hranu životinjskog porijekla? Ako se mučite s tim pitanjem, ovaj recept za fine faširance od tofua sjajno su rješenje.

Tofu je namirnica koja obiluje bjelančevina biljnog porijekla i koja predstavlja zamjenu za meso u ovom receptu. Pomiješajte je s naribanom mrkvom, češnjakom i mladim lukom te ponešto začina, ali i usitnjenim zobenim pahuljicama te oblikujte faširance.

Ovako pripremljene faširance od tofua ispecite na biljnom ulju, a potom poslužite kao prilog uz tjesteninu, rižu i krumpir, ali i kao zamjenu za burger.

Faširnaci od tofua - sastojci:

  • 280 g čvrstog tofua
  • 50 g mljevenih zobenih pahuljica
  • 2-3 mlada luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 mrkva
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 čajna žličica čili umaka po želji
  • biljno ulje za prženje
  • sol i papar po želji

Faširnaci od tofua - priprema:

  1. Mrkvu naribajte. Uz pomoć blendera usitnite zobene pahuljice u prah. Očistite mladi luk i češnjak.
  2. Ocijedite tofu od viška vode iz pakiranja i stavite u blender zajedno s ostalim nabrojenim sastojcima. Začinite s umakom od soje, čili prahom i limunovim sokom. Po želji možete dodati i nešto soli i papra. Pulsirajte dok se sastojci ne povežu.
  3. Oblikujte faširance od dobivene smjese te ih ispecite na zagrijanoj ulju na tavi. Pecite faširance otprilike tri do četiri minuta s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Poslužite ih tople kao prilog uz jelo. Dobar tek!

Ima više proteina od pilećih prsa: Zamjena za meso s kojom možete napraviti "šnicle" i gulaš Tofu je proizvod od soje Tempeh je dobra zamjena za meso Seitan ima teksturu vrlo sličnu mesu +2 Seitan