Fini umak od rajčice s aromom češnjaka, piletina, tjestenina i ratopljeni sir koji se rasteeeeeže, može? I k tome, ova brza tjestenina s piletinom stvarno je brzo gotova, za samo 15 minuta.

Ovo jednostavno jelo zadovoljit će svaki ukus i zasititi i one najgladnije. Nema šanse da vam išta pođe ukrivo i - nema više preskakanja kuhanih obroka jer je to puno posla. Kušajte i uživajte. Dobar tek!

Brza tjestenina s piletinom - sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa, bez kosti i kože, narezana na trakice
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 srednjeg žutog luka, nasjeckanog
  • 1/2 paprike, nasjeckane
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • 250 ml kupovnog umaka od rajčice
  • 70 g mozzarelle, naribane
  • 30 g parmezana
  • 180 g tjestenine

Brza tjestenina s piletinom - priprema:

  1. Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se tjestenina kuha, narežite pileća prsa, luk i papriku.
  3. Na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu ulja u dubokoj tavi ili loncu. Dodajte luk i papriku i pržite 1-2 minute, dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi. Dodajte piletinu, sol, papar i češnjak u prahu i pržite s obje strane dok piletina ne dobije lijepu boju.
  4. Dodajte umak od rajčice, poklopite lonac i pustite da se pirja 5 minuta.
  5. Ocijedite tjesteninu i umiješajte je u umak s piletinom. Dobro promiješajte, dodajte naribani sir i ugasite vatru.
  6. Ako želite, možete kratko sve staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, s uključenim ventilatorom, tek koliko je potrebno da se sir zapeče.
  7. Pospite parmezanom i poslužite.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Trik s kojim svježe jagode neće početi truliti u hladnjaku odmah nakon kupovine Smoothie s jagodama i chia sjemenkama Cheesecake od jagoda Torta od jagoda +2 Smrznuti jogurt od jagoda