"Festival se održao 2007., 2008. i 2009. godine na Rivi, a nakon stanke odlučili smo ga prebaciti u Đardin. Smatramo da je to bolja pozicija i zbog koncentracije događanja i zbog publike, a i u parku sve to ljepše izgleda. Ranijih godina festival je trajao 15 dana u komadu, ali ove godine nam se učinilo da rascjepkanost na mjesece više odgovara i zbog turista, ali i zbog organizacije.", rekla je Ivana Vukušić iz Kam-Hrama te dodaje kako su svoj dolazak najavili performeri s Filipina, iz Mađarske, Italije, Francuske...

Na dan otvaranja, s početkom u 21 sat, u planu je 11. Cabaret, otvorena večer performansa za sve zainteresirane pjevače, glumce, plesače, komičare, cirkusante i performere koji žele prezentirati publici svoje znanje, vještine i talent. Trajanje točke je od jedne do deset minuta, a prijave se mogu izvršiti na na e-mail kamhram@gmail.com ili u inbox na Facebooku Kam-Hrama.

"Pripremili smo raznolik program. U prvoj rundi festivala očekuju nas brojna događanja, od predstava, radionica, Cabareta za djecu i odrasle, interakcija u prostoru, likovnih radionica do večeri poezije. U goste nam stiže plesna kompanija Douglas Nierras Powerdance s Filipina, međunarodno poznata i priznata plesna grupa jazz i showdancea. Svoj očaravajući vatreni performans će izvesti Linda Farkash iz Magma Fire Theatrea, tu su i gosti iz Francuske s cirkuskom predstavom Hey Piolette.", najavljuje Ivana Vukušić i dodaje kako će publika između predstava moći vidjeti cirkuske međuigre, odnosno kratke performanse voditelja Kam-Hrama.

Zadnja večer će završiti Festivalskim finalom na kojem će svi sudionici izvesti kratke točke i veliki vatreni show, a svakim danom će se od 19 do 20 sati održavati besplatne cirkuske radionice za sve građane koji se žele naučiti osnove cirkuskih vještina, prenosi Dalmacija news.