Sve ono što su organizatori pripremili za 5. izdanje SPFF-a predstavit će Starigrad Paklenicu kao nezaobilaznu destinaciju tijekom prvog tjedna kolovoza. Dobri i atraktivni programi osigurani su za sve ljubitelje filma i glazbe, a nama preostaje samo da vas pozovemo da nam se pridružite i ove godine. Zemlja partner 5. SPFF 2014. je Makedonija.

Bacite oko na program, i upooznajte se sa žirijem...

Roger Ross Williams
Roger Ross Williams američki je redatelj, producent i scenarist. Režirao je sjajni dokumentarac Music by Prudence za kojega je dobio Oskara 2010. godine o 21-godišnjoj zimbabveanskoj kantautorici Prudence Mabhena, hendikepiranoj od rođenja koja se jako borila protiv svih vidova diskriminacije. Williams je prvi Afroamerički redatelj koji je osvojio Oscara bilo u konkurenciji kratkog ili cjelovečernjeg filma. Član je Boarda na Sundance Festivalu.

Vlatko Stefanovski
Legendarni makedonski gitarist, virtuoz gitare, najbolji promicatelj bogatstva makedonskih ritmova i napjeva. Osim po legendarnom triju Leb i Sol Stefanovski je sve više okrenut suradnji s vodećim svjetskim glazbenicima od kojih ističemo aktualnu postavu Kings of Strings s Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom. Vlatko Stefanovski je svoje kompozitorsko i gitarističko umijeće ugradio i u brojne filmske naslove surađujući s redateljima poput Stole Popova, Rajka Grlića, Gorana Paskaljevića, Vicka Ruića i mnogih drugih.

Magnifico
Robert Pešut Magnifico slovenski je glazbenik i kompozitor. Karijeru je započeo sa skupinom U’redu 1992. godine. Od tada do danas objavio je 11 albuma od kojih je posljednji soundtrack za film Montevideo, Bog te video. Pored toga, Magnifico aktivno radi na filmu bilo kao skladatelj ili kao glumac. Majstor kombinacije pop-rocka i balkan ritma ostavio je traga na filmskom platnu u filmovima poput Kajmak in marmelada, Poker, Porno film, ili pak Stereotype.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju