Upuštanje u izradu ovog francuskog slatkog specijaliteta zadatak je u kojem ćete sigurno uživati i s ponosom gledati na uspjeh. Bitno je pridržavati se nekoliko slatkih tajni koje su navedene u pripremi.

Sastojci:

100 grama šećera u prahu
1 žlica kakaa
100 g mljevenih badema
2 bjelanjka (držati u hladnjaku dva dana prije izrade)
malo soli
55 g šećera

Krema:

55 g Dorina čokolada za kuhanje
2 žlice slatkog vrhnja (s visokim udjelom masnoće)

Priprema:

1. U jednu posudu prosijajte smljevene bademe, šećer u prahu i kakao. Na taj ćete način biti sigurni da će površina macaronsa biti uglađena.

2. U drugoj posudi pomiješajte bjelanjke dva jajeta i prstohvat soli. Smjesu smiksajte i postepeno dodajte šećer. Miksajte dok smjesa ne bude ujedinjenja i čvrsta.

3. U smjesu bjelanjaka dodajte pomiješane bademe, šećer u prahu i kakao. Bitno je postići smjesu koja tijekom prelijevanja u drugu posudu podsjeća na lavu jer premalo izmiješana smjesa može pucati tijekom pečenja. Također, zbog previše miješanja moguće je da se obujam macaronsa neće povećati.

4. Smjesu stavite u vrećicu za punjenje i napunite kalup za pečenje macaronsa. Prije pečenja lupite napunjenim kalupom nekoliko puta o radnu površinu. Ovaj korak omogućuje otpuštanje zraka iz macaronsa i garantira zaglađenu površinu.

5. Pričekajte pola sata prije pečenja. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 160 °C i pecite 12-15 minuta. Nakon što su macaronsi pečeni, ostavite ih da se ohlade u potpunosti.

Krema:

1. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite posudu s vatre i u zagrijano slatko vrhnje dodajte Dorina čokoladu za kuhanje. Miješajte dok se sve ravnomjerno ne poveže.

2. Kremu prebacite u vrećicu za punjenje i napunite macaronse.

3. Čokoladne macaronse ohladite u hladnjaku u zatvorenoj posudi.

Prema posebnoj recepturi, po uzoru na original, nastala je i serija Dorina Macarons slastica koju čine tri mliječne čokolade s dodatkom obojanog vafla i šarenih komadića macarona u kremi. Ako vaš slastičarski zanat ipak zakaže, u okusu najprodavanije francuske slastice možete uživati i u kombinaciji čokoladnog i mliječnog punjenja u svakoj kockici Dorina čokolade koji se stapa se s okusom jagode, vanilije ili pistacije.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju