1. SUP - VESLANJE NA DASKAMA

Rijeka Kupa ovdje je mirnijeg toka, idealna za kupanje, ali i za jedan od najbrže rastućih sportova na vodi - veslanje na daskama! Popularniji je naziv i hodanje na vodi, a hrvatski olimpijac i jedriličar Luka Mratović taj je sport prozvao i ultimativnim fitnessom u prirodi. Niste ograničeni samo s vjetrom kao kod wind surfinga, ne trebate nikakvo prethodno iskustvo ni posebnu kondiciju da biste krenuli u istraživanje veslanja na daskama.

Zbog popularnosti tog sporta sve se češće pojavjuje u turističkim ponudama, a brojni strani turisti u kamp dolaze ciljano kako bi veslali na daskama. Sjedećke, stojećke ili sasvim meditativno, ovisi o vama. 

U kampu Bela krajina možete iznajmiti svu opremu i krenuti u istraživanje hrvatske ili slovenske strane rijeke Kupe.

Kamp Bela krajina Kamp Bela krajina (Foto: PR)

2. VOŽNJA BICIKLA – U ZRAKU!

Kamp Bela krajina prvi je i jedni bike friendly kamp u sjeveroistočnoj Sloveniji, okružen kilometarskim biciklističkim stazama. Na recepciji možete preuzeti svoj bike vodič, iznajmiti bicikle – one obične i električne te krenuti istraživati Belu krajinu.

Ovo je također jedini kamp koji vam nudi vožnju bmx-a među krošnjama stabala! Da! Adrenalinski park odmah do plaže kampa nudi vam da se okušate u nešto neobičnijoj vožnji bicikla. Onoj u zraku. Osjećaj je potpuno drugačiji, adrenalina neće nedostajati posebno kada osjetite podrhtavanje drvenih letvica pod kotačima. Mislili ste da znate voziti bicikl?

Kamp Bela krajina - 6 Kamp Bela krajina - 6 (Foto: PR)

3. BIKE & PADLLE

Vrhunsko uživanje na obali rijeke Kupe. Kada ste već u kampu, zašto ne biste spojili vožnju biciklom ili e-bikeom i kasnije ručak uz veslanje na vodi? Avantura se zove Bike & Paddle gdje iz kampa Bela krajina krećete biciklom, a vraćate se po rijeci! Električni bicikl pomoći će vam da savladate uzbrdice poput najaktivnijeg sportaša čak i ako niste u kondiciji.

Do ručka ćete morati veslati! Ali opušteno, ovaj paket ne uključuje rafting, već sigurno i lagano istraživanje rijeke, za odrasle ali i djecu. 100 % opuštanje uz pauze na raznim mjestima niz obalu rijeke Kupe. Temperatura voda već je sada na ugodnih 25 stupnjeva, pa računajte kako ćete vrlo često stati na pauzu za kupanje.

Kamp Bela krajina Kamp Bela krajina (Foto: PR)

4. TARZAN – USKOČITE IZ HRVATSKE U SLOVENIJU

Niz obalu rijeke Kupe u kampu Bela krajina pronaći ćete nekoliko mjesta sa postavljenim „Tarzanom“, najzabavnijom skakaonicom za djecu i njihove roditelje. Pokažite svoje umijeće skakanja! Skakaonice koje su izrađene samo od prirodnih materijala nalaze se na mjestima gdje je rijeka sigurna za skokove. Omiljena dječja avantura na obali nije više kupanje, već vježbanje skokova.

Kamp Bela krajina - 4 Kamp Bela krajina - 4 (Foto: PR)

Kada savladate jednu skakaonicu, uputite se na dasci ili kanuom u potragu za sljedećom! Skakaonice se nalaze na slovenskoj, ali i hrvatskoj obali rijeke, pa ćete iz Hrvatske doslovce uskočiti u Sloveniju.

Kamp Bela krajina Kamp Bela krajina (Foto: PR)

Sve ove avanture samo su dio ponude jednog od najboljih slovenskih kampova, kampa Bela krajina. Zabava je osigurana bilo da uživate u planinarenju, vožnji kajakom ili nekoj od 20 sportskih i zabavnih avantura koje su u ponudi za istraživanje jedne od najdužih „slovenskih rivijera“ – obale rijeke Kupe!

Po cijeni od 7,5 eura za osobu u šatoru ili 20 eura za najam mobilne kućice znamo gdje biste mogli provesti jedan od najzabavnijih vikenda s prijateljima ili obitelji!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju