Međunarodna poslovna vinska smotra Vino-trade Acrobat portfolio tasting 2024. održat će se 1. ožujka u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn. Kao i prošlih godina, kušat će se cijenjena vina, destilati i maslinova ulja, a očekuje se više od 80 izlagača, među kojima su organizatori najavili prestižna imena vinskog svijeta: J. Lassalle Champagne, Philipponnat Champagne, Domaine Olivier Leflaive, Billecart Salmon, Jacques Prieur, Bastianich Winery, Gaja Winery, Frescobaldi Winery, Champagne Louis Roederer, Jermann, Biondi Santi, Joseph Drouhin, Jean Marc Brocard, Lopez Heredia, Torres i drugi. 

Vinska smotra otvorena je za sve zainteresirane vinare, kako strane tako i domaće, rekli su organizatori Dino Kušen i Juraj Dusper te najavili kako ove godine možemo očekivati još višu razinu kvalitete, prvenstveno kad je riječ o masterclassovima, ali i kulinarskim radionicama renomiranih chefova.

"Predstavit će se Billecart-Salmon, zatim Opus One, jedna od najcjenjenijih američkih vinarija u kooperaciji baruna Philippea de Rothschilda iz Château Mouton Rothschilda i Roberta Mondavija, nadalje Domaine Jacques Priuere, najcjenjenija vinarija iz Burgundije, zatim R. López de Heredia i Lafite Rothschild“, naglasio je Dino Kušen.

Među kulinarskim masterclassovima pozornost plijeni predstavljanje prvog organskog kavijara na svijetu: Caviar de Riofrío, kao i pata negra, šunka od autohtone crne svinje koju potpisuje obiteljska tvrtka Blázquez. Na radionici destilata kušat će se viski cijenjene francuske destilerije Bellevoye Whisky.

U restoranu ManO2 održat će se svečana večera posvećena najboljim vinima vinarije TEMPOS Vega Sicilia, a u Takenoku će se pripremati Kobe govedina uz Kobe Fukuju sake.

Ulaznice i kaucija 

Za vinski događaj VAPT 2024. u prodaju će biti pušteno 100 ulaznica po prigodnoj cijeni od 120 eura od 22. siječnja do 16. veljače, dok će se ostale ulaznice moći kupiti na dan događanja po cijeni od 150 eura. Cijene vinskih masterclassova kretat će se između 150 do 300 eura, ovisno o radionici.

Budući da će se vina kušati iz vrhunskih Zalto čaša, kaucija će stajati 50 eura. Vinska poslovna smotra otvorit će svoja vrata posjetiteljima u 9 sati i trajat će do 18 sati, dok je službeno otvorenje predviđeno u 13 sati.

"Ovakvi projekti važni su ne samo za edukaciju i informiranje o najvažnijim novostima na svjetskom vinskom tržištu renomiranih i elitnih vinskih kuća, već pridonose promociji Lijepe Naše u svijetu, kao i održavanju postojećih i stvaranju novih kontakata i prijateljstava“, navode u Vino-trade Acrobat portfolio tastingu 2024. Detalje o festivalu pratite na ovoj poveznici, ili na Facebooku.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju