Festivalska događanja je u prve 2 godine posjetilo više od 1000 gostiju i ideja je zadržati ga u tim relacijama kako bi zadržali okvire „boutique“ događaja ali i sačuvali taj jedinstveni prirodni okoliš.
Nosioc priče je glazbeni festival pod vodstvom umjetničkog voditelja i našeg proslavljenog gitarista i dobitnika Nagrade za životno djelo, gospodina Ratka Zjače.

PR PR (Foto: PR)

Njegov profesionalizam, kreativnost i globalna prepoznatljivost omogućuje nam da se vodimo visokim umjetničkim standardima te biramo i predstavljamo kreativne grupe i glazbenike iz brojnih europskih zemalja, bilo da su cijenjene, priznate jazz veličine ili talenti o kojima će svijet jazza tek čuti.

Osim koncerata, festival će se predstaviti kroz nekoliko Masterclassova na kojima će svjetski poznati jazz glazbenici podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim glazbenicima te izložbom :“ Portreti - glazba u slici“ fotografa i slikara Jože Požrl-a i Stojana Brezočnika a sve u suradnji sa prijateljskim festivalom iz Slovenije: Jazz Ravne.Također prije i poslije koncerata publiku će zabavljati renomirani selektori ( DJ-i) „world music žanrova na čelu sa Ozrenom Kanceljakom,William Colinsom i dr..

Iako je glazba u prvom planu, festival ima mnogo drugih atributa po kojima se razlikuje od ostalih. Prije svega, riječ je o jedinstvenom položaju brda Mađerka, prirodnog fenomena kaskadnih vinograda gdje se odvija većina programa – na samom vrhu brda (340 m nadmorske visine). Pogled s vrha je na 4 zemlje u neposrednoj blizini (Slovenija, Mađarska, Austrija i Hrvatska) i jednostavno oduzima dah.

PR PR (Foto: PR)

Područje općine Štrigova (gdje se održava središnji dio festivala) nalazi se na sjeveru Republike Hrvatske u prekrasnom vinorodnom kraju koji je nekako uspio preživjeti masovne turističke najezde, iako svojom ljepotom i ponudom nude bezbrojne mogućnosti. Ovo je regija koja daje neka od najboljih vina EU, sami domaćini, obitelj Štampar - na čijem se imanju održava festival, dobitnik je najvećih vinskih nagrada (zlatni Decanter za najbolji pjenušac „Urban white“ u 2023 !).Uz ponudu vina na samom festivalu nepca će zadovoljiti i kulinarska inspiracija međimurskog chefa Marka Palfija.

PR PR (Foto: PR)

Festivalski program uključuje i još nekoliko atraktivnih lokacija i programa poput Doma kulture ( ili Pušipela) u Štrigovi gdje se održavaju Mastercalssovi te izložba a tu je i uvijek atraktivna ponuda partnera Termi Sv.Martin..

Posebnost lokacije, međunarodni Jazz Festival, autohtona eno-gastro ponuda, stručna predavanja i puno dobre glazbe daju ovom događaju poseban status i jedinstveno iskustvo namijenjeno svima koji slave život u njegovom najboljem izdanju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju