1. Safari Bar Kamenjak Premantura

"Odmarati tamo je iskustvo za deset, smješten između bambusa i stabala, ovo je mjesto posebne atmosfere". Ovo je samo jedan od mnoštva pozitivnih online komentara o neobičnom Safari Bar Kamenjaku. Smješten je na južnom dijelu istarskog poluotoka kod Premanture. Cijeli koncept ovog kafića potpuno uklopljenog u prirodno okruženje je nastao iz glave jedne osobe. Vlasnik ovog jedinstvenog mjesta odlučio je kupiti posjed daleko od turističkih središta i izgraditi mjesto božanskog užitka.

Dvadeset godina uspješnog poslovanja bile su i više nego dovoljne da ovo mjesto dobije predznak kultni. Ovaj kafić nema ni krov, niti zidove, odnosno tu su ulogu preuzele biljke. Posebnu čar cijelom ambijentu daje 'živa ograda' od bambusa. Kafić je i svojevrsni zabavni park u kojem ljuljačke vise s grana stabala kao i veliki kotači u kojima možete odmarati, postavljeni su i drveni tobogani te klackalice.

2. Bau bar Primošten

U jednoj od najmanjih uvala na Jadranu smjestio se simpatični Bau – Bar koji smo odlučili svrstati kategoriju robinzonskih kafića. S terase ovog primoštenskog dragulja možete doživjeti jedan od najljepših pogleda na zalazak sunca, a dojam će upotpuniti ponuda koja mami s više od 70 vrsta koktela i raznih prirodnih sokova.

Bau bar Primošten Bau bar Primošten (Foto: Facebook/The-Republic-Of-Bau-bar-Primosten/Kathryn Maire)

Uvala je smještena u blizini centra grada, ali mjesto ostavlja dojam osamljenosti. Svi posjetioci ističu duh koji prožima ovo dalmatinsko mjesto i opisuju ga simpatičnim i pozitivnim primjerima.

3. Restoran BOWA

Restoran BOWA smjestio se u skrovitoj i mirnoj uvali jednog od najljepših dubrovačkih otoka – Šipana. Brojni posjetioci ovo mjesto opisuju kao mjesto koje je više od restorana. Mali raj na zemlji, mjesto božanskog užitka je i pozornica s koje možete vidjeti rijetke prizore. S terase je moguće gledati lokalne ribare koji izvlače mreže i svoj dnevni ulov. Sve namirnice koja se poslužuju u restoranu dolaze iz domaćeg uzgoja, a naša preporuka je tuna u umaku od čilija, kapara i vina. Ribu na gradelama preporučila je Vogueova reporterka Christinu Liao koja je restoran opisala kao idiličnu oazu daleko od gradske gužve.

 

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju