Okruzi Moskve su podijeljeni na 125 rajona, a u gradu živi više od 10 milijuna stanovnika. To je više nego u Londonu ili Parizu, tako da znate – jedan dan će biti zaista "na knap"!

Što se smještaja tiče, ima ga za svaku vrstu putnika. Sobu je moguće iznajmiti već od petnaestak do nekoliko tisuće eura dnevno, a na vama je da odaberete najbolju prema vašim željama i mogućnostima. Ako tražite jeftiniji smještaj svakako posjetite AirBnb stranicu, a ako tražite povoljne hotele tu je i Booking.com.


Što vidjeti?
Ako idete u Moskvu i limitirani ste vremenom, jednu atrakciju nikako ne smijete zaobići. To je Kremlj, svojevrsni kulturni centar grada. Uključuje četiri palače Kremlja, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i poznati obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije.

1990. godine, zajedno s Crvenim trgom, Moskovski kremlj je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao mjesto koje je neodvojivo povezano s najvažnijim povijesnim i političkim događajima u Rusiji od 13. stoljeća nadalje.

Što piti?
Najbolje je da zaboravite sve stereotipe i krenete u istraživanje Moskve kao da nikada niste čuli za nju. To je doista velegrad i svijet u malom. Ako vam je prva na pamet pala votka - varate se! Ok, kad ste u Rusiji votku svakako trebate probati, no znajte - nije nimalo nalik onoj kojoj ste navikli kod kuće. Savršena je! Nemojte se ustručavati naručiti pivo, ili jedan od brojnih alkoholnih koktela koji su u Moskvi zaista popularni! Probajte nacionalno piće kvas, ali se nemojte prepasti...


Što jesti?
U Moskvi, baš kao i u svakom drugom višemiljunskom gradu imate na odabir na tisuće restorana. Ponuda je velika. Od azijske kuhinje pa do američkog fast fooda. Ovdje ćete pronaći sve. No ipak, ako idete u Moskvu, svakako isprobajte neke tradicionalne specijalitete koji uključuju kavijar, borš, piragi, bljini i šći, a ako želite okusiti ruski fast food, najbolje mjesto za to je "Ruski bistro".

Najbolji pogled na grad
Ako želite vidjeti grad iz jedne potpuno druge perspektive tu je i Ostankino TV toranj koji nudi panoramski pogled koji seže u nedogled. Ovo je do 1976. godine bila najviša zgrada na svijetu, a izgrađena je na 50. godišnjicu Oktobarske revolucije. Ovaj vidikovac je otvoren svakodnevno do 21 sat.

Ne zaboravit kupiti tradicionalne šubare, babuške i pripaziti da ne odskačete previše od ostatka stanovništva. Kao i da ne govorite protiv njihovog predsjednika... Savršen provod!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju