Krist Iskupitelj, Rio de Janeiro, Brazil

Visok 31 metar, nalazi se na 600 metara nadmorske visine. Svake godine ga posjeti more turista, a smatra ga se i jednim od sedam novih svjetskih čuda.

Buda, Po Kaung, Mianmar

Smješten na brdu Po Kaung, ovaj je Buda doista ogroman. Toliko ogroman da nosi titulu drugog najvećeg kipa na planeti.

 

Neki od najljepših i najviših kipova na svijetu. Galerija na #punkuferhr

A photo posted by @punkuferhr on



Mao Zedong, Hunan, Kina

Da, svi pamtimo lik Maoa kao debljeg ćelavog gospodina u ozbiljnoj uniformi. Ali ni Mao nije bio takav, pa je s 32 godine mnogo ljepše izgledao, ali i koštao 35 milijuna dolara!



Buda, Xijuo Peak, Kina

Opet Buda, samo ovaj sjedi. Unatoč tome visok je 71 metar, tako da se ni ne usuđujemo pomisliti što bi bilo kad bi odlučio protegnuti noge… U svakom slučaju, štiti ga i UNESCO.

Ganesha, Chachoengsao, Tajland

I Hindusi imaju svoje bogove, a ovaj se bome dobro dao u duljinu. Naime, u ovom lijenom ležećem položaju ispružio se oko 25 metara.

Buda, Yangon, Mianmar

Hej, opet Buda! Ako se Ganesha ispravio dvadesetak metara, ovaj ga bez problema šiša, s obzirom da ovaj Buda obučen u zlatno ruho odmara svoje 65-metarsko tijelo…

Carevi Yan & Huang, Henan, Kina

Nekad davno prije nego su komunisti zavladali Kinom, glavnu su riječ vodili carevi. Tako su Yan i Huang u sjećanje dobili impresivnu stijenu s uklesanim svojim likovima koja raste oko 100 metara u zrak.

Majka domovina, Kijev, Ukrajina

Ma evo i jednog domoljubnog, visok je 62 metra, a slavi pobjedu Crvene Armije nad nacističkom Njemačkom i 2. svjetskom ratu.



Decebal, Orsova, Rumunjska

Posljednji kralj Dačana promatra vas mrko iz stijene visoke 40 metara. Zbilja mu se ne bi željeli zamjeriti.

>> Najljepši željeznički kolodvori na svijetu

Krist kralj, Swiebodzin, Poljska

Jedno je sigurno, Poljaci su uspjeli nadmašiti kip iz Rija. Tako je ovaj Krist, visok više od 50 metara, a samo kruna ima oko tri metra!

Merlion, Singapur

Singapurski otok Sentosa čuva kip mitskog bića Merliona, koji ima glavu lava i tijelo ribe. Visok je oko 35 metara. 

Kip slobode, New York, SAD

Itekako poznat svima, ali jeste li znali kako je Kip slobode zapravo poklon Francuske SAD–u? 75 metara visok, već desetljećima pozdravlja Njujorčane i njihove goste!

Guyanyin, Hainan, KIna

Naravno da Kinezi imaju jednog od najvećih i najimpresivnijih. Ovaj kip, koji se uzdiže sve do 108 metara, predstavlja božanstvo milosti, a gleda na tri strane svijeta pa se zapravo radi o tri kipa koji su spojeni u jedan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju