Kad ih krenete grickati nema zaustavljanja, jer ove su kroštule najbolji miks hrskavosti, okusa i slatkoće koji ćete ikad probati. Naš Saša ih je pripremio u tren oka, a mislimo da i vi nećete imati puno zahtjevniji posao. U videu otkrijte i male tajne kako istući savršeni snijeg od bjelanjaka i sve ono što je potrebno za preukusne kroštule...
> Trikovi za najbolje domaće krafne koje će vam iz prve uspjeti!
Kroštule:
Sastojci:
600 g oštrog brašna
40 g šećera
6 žumanjka
3 bjelanjka
40 g maslaca
10 g soli
0,5 dcl ruma ili rakije
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 limun
Ulje za prženje
> Korak po korak fritula: Jednostavni recept koji je teško nadmašiti
Priprema:
1. U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer, sol, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, naribanu koricu limuna, sok jednog limuna te rum ili rakiju i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. U drugoj posudi istucite bjelanjke. Zatim izmiješajte te dvije smjese i malo po malo stavljajte brašno s praškom za pecivo. Sve izmiksajte.
3. Tijesto ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi. Razdijelite tijesto na više dijelova, razvaljajte i režite na trake koje je najbolje provući kroz mašinu za rezance da budu što tanje.
4. Vežite ih u čvor ili mašne i pržite ih kratko u vrelom dubokom ulju.
5. Vruće ih pospite šećerom u prahu.
Uživajte!