Jednom je netko rekao kako je alkohol najveći čovjekov neprijatelj. Ipak, netko je na to i dodao, kako samo kukavice bježe od neprijatelja. Naravno, piće je često užitak, no treba u njemu uživati u umjerenim količinama, no čak i ako mislite popiti koju više, možda sljedeći savjeti mogu spriječiti grozno jutarnje buđenje uz „pucanje glave“...

Znate već scenarij – nakon večeri uz koju čašicu viška, bilo da ste uživali u finom viskiju konjaku ili vinu, dolazite kući i u pravilu se samo „stropoštate“ na krevet. Ujutro se budite, glava je poput balona, pokušavate si pomoći tušem, napitcima, no, treba proći netko vrijeme prije nego išta od toga funkcionira. Stoga, drugi put probajte večer gdje ćete se prepustiti užitcima, početi na sljedeći način...

Razmislite unaprijed o novoj strategiji, koju možemo nazvati – kontrola štete. Prije početka večeri, popijte dvije žlice kvalitetnog i hladnog maslinovog ulja. Zatim, neka vam prvo piće ne bude nekakva rakijica za aperitiv, već velika čaša vode za utaživanje žeđi i hidratizaciju. Naravno, kad je riječ o pićima, neki se kunu da je zlatno pravilo ne miješati, dakle, ne piti istu večer na primjer viski i vino. Mi bismo ipak rekli da se ovdje valja držati one da kad već pijete – pijete kvalitetna pića.

Što se tiče vode, nju pijte kroz cijelu noć, nemojte ostati samo na onoj čaši s početka priče. Nastavite se zabavljati, i nastojte napustiti tulum kada se dobro zabavljate, dok zabava prolazi vrhunac. Nemojte ostajati dulje i misliti kako je bitno otići zadnji – ne, ostanite dok se dobro zabavljate. Naravno, kad dođete kući, popijte za svaki slučaj i neki paracetamol prije spavanja, jer ako su u vama završile dvije butelje vina, neće vam ni on odmoći.

I to je to – još ako uspijete dobro se naspavajte, te ni ne sumnjamo kako ćete i sutradan biti u mogućnosti ponoviti dan prije.

Čestitamo ljubiteljima džin-tonika! Pića od kojih imamo najgori mamurluk +0 Džin tonik

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju