Galebovi izgledaju kao simpatične ptice, ali ako pitate vlasnike venecijanskih hotela, oni se s time neće nipošto složiti. Naime, galebovi su u jednom od najposebnijih svjetskih gradova postali prilično sigurni, a samim time i – agresivni, pa su i iz samih hotela odlučili pribjeći drastičnim mjerama…

Zamislite sljedeću situaciju: sjedite na balkonu, promatrate venecijanske kanale i jedete nešto fino. Zvuči sjajno, no tu idilu lako bi vam mogli pokvariti galebovi, koji će navaliti na vašu paštu, pizzu ili nešto treće i neće tek tako lako odustati.

Ipak, dva hotela u ovom gradu došla su na nesvakidašnju, ali efikasnu ideju. Hoteli Gritti Palace i Hotel Monaco & Grand Canal „naoružali“ su sobe pištoljima na vodu, a goste ohrabruju da agresivne ptice upravo otjeraju na taj način. Primijetite galeba koji se dolazi pogostiti vašom večerom? E pa istuširajte ga finim mlazom iz pištolja!

Galebovi su naime zadnjih godina postali toliko agresivni, da su održani sastanci na temu što učiniti po tom pitanju i kako zaštititi posjetitelje. Jedan od prijedloga bilo je puštanje neugodnih mirisa koje ljudi ne mogu osjetiti ali ptice da, a išlo se i toliko daleko, da je opcija bio i „angažman“ sokolova koji bi pazili na kanal. Ipak, hoteli su se odlučili za kudikamo jeftinije i brže rješenje.

A ako je vjerovati hotelijerima, u naumu su i uspjeli. „Čim vide pištolje na vodu, odlete u drugom smjeru“ izjavio je hotelijer Paolo Lorenzini za talijanske medije. Ako je ovo točno, onda svaka čast Venecijancima na pronalasku efikasnog rješenja za ovaj izazov.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju