U najvišem naseljenom dijelu u Ravnoj Gori na 930 metara nadmorske visine smjestila se kuća za odmor Green Hill. Idealno je mjesto za bijeg od stresne svakodnevnice i opuštanje u prekrasnoj prirodi u društvu obitelji ili prijatelja.

Vlasnici Katarina i Zoran kuću su kupili prije dvije godine kao obiteljsku vikendicu. No nakon što ih je nekoliko prijatelja posjetilo i oduševilo se provodom u srcu Gorskog kotara odlučili su je preurediti te omogućiti i drugima da uživaju u njezinim čarima.

Seoska kuća Margherita - 4 Putovanja Savršena kućica za odmor u Gorskom kotaru u najvišem naseljenom hrvatskom mjestu

Planinska kuća se prostire na 240 četvornih metara, a obuhvaća četiri spavaće sobe i raskošni dnevni boravak za maksimalni smještaj deset osoba. Na raspolaganju vam je i dobro opremljena kuhinja s blagovaonicom, kupaonica, spa zona sa saunom te konoba u razizemlju.

„U konobi je upravo za ovu jesen i zimu izgrađeno novo otvoreno ložište koje može služiti kao kamin, ili mjesto za roštilj,“ otkrivaju nam vlasnici.



Kuća za odmor izgrađena je drvenih trupaca jelovine koji joj daju šarmantan izgled, a smještena je na imanju u Ravnoj Gori veličine oko 2000 četvornih metara. Uz nju se nalazi velika terasa s prekrasnim pogledom na planinu, vrt i grijani bazen veličine 8 x 6 metara.

Green Hill je i savršena polazišna točka za ljubitelje aktivnog odmora. Uz kuću se nalazi planinarska staza Javorova Kosa koja je idealna za laganu šetnju kroz crnogoričnu šumu.

Slika nije dostupna Putovanja Na "Malim Plitvicama": Drvena kućica na modrozelenoj rijeci za sjajan odmor udvoje

U neposrednoj okolici možete istraživati i kanjon Kamačnik, otkriti ljepote Lokvarskog jezera i jezera Bajer ili svratiti do Skrada i diviti se čarobnim prirodnim zanimljivostima spojenim u jedinstveno zaštićeno područje – značajni krajobraz Vražni prolaz i Zeleni vir.

Dio onoga što vas tu očekuje, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju