Nakon jutarnjeg razgledavanja stare gradske jezgre, predahnite tako da se povezete dizalom Santa Justa koje spaja donji grad s četvrti Chiado. Riječ je o sto godina starom tornju izgrađenom u neogotičkom stilu, a autor je Raul Mesnier de Pondard, učenik slavnog Gustava Eiffela! Na samom vrhu čeka vas nevjerojatan pogled od 360 stupnjeva a na terasi možete popiti piće i odmoriti se.

Gozba za sva osjetila

Svatko tko je imao sreću probati nešto iz Confeitaria Nacional zna o čemu pričamo. U četvrti Baixa na trgu Praca de Figueira smjestila se ova pekarnica i slastičarnica koja je s radom krenula davne 1829. Isplati se probati mnogo toga ali nikako nemojte propustiti slavni pastel de nata, tradicionalni kolačić punjen kremom od vanilije. Također, neka vam nepce kuša i bolo rei, božićni kolač po kojem su posebno poznati.

Najbolji veganski restoran

Kong je restorančić smješten u centru Lisabona u ulici Rua do Crucifixo i u njemu možete probati različita tradicionalna portugalska jela u veganskoj varijanti. Cijene su razumne a moći ćete isprobati poznatu francesinhu, polvo a lagareiro i krokete. Ni ljubitelji mesa neće biti razočarani zalutaju li na ovo mjesto, uostalom, valja dati priliku i onom što nije uvijek prvi izbor.

Panoramski pogled u parku

Ako ste u potrazi za najboljim pogledima na Lisabon, nemojte propustiti Panoramico de Monsanto. Monsanto je velika park - šuma na sjeverozapadu grada, a s najvišeg vrha puca predivan pogled na cijeli Lisabon i rijeku Tejo. Sam Panoramico je velika okrugla betonska građevina. Nekoć je bila uspješan restoran, a sada je napuštena i išarana grafitima, no i dalje drži status jednog od simbola grada.

Bar koji zaslužuje medalju

Ako ste u potrazi za drugačijim i jedinstvenim iskustvom, prošećite do bara Pavlihao Chines u četvrti Principe Real (bar se nalazi u ulici Rua Dom Pedro V). Prvotno se u tom prostoru nalazila trgovina a sada je to koktel bar. Ono što ga čini drugačijim je impozantna kolekcija medalja, lutaka i vojnih predmeta te na prvu djeluje više kao muzej nego kao bar. Još kad vam kažemo da ćete listu koktela dobiti serviranu u erotskoj knjizi, mislim da smo vas uvjerili...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju