Hrana koja hladi: 10 namirnica koje pomažu da preživimo toplinski val
Podijeli
Jogurt će vas rashladiti bilo da ga pijete, jedete kao umak ili desert s voćem.Foto:
Shutterstock
Naranča, limun i grejp prepuni su vitamina C, koji povećava otpornost tijela na vrućine.Foto:
Shutterstock
Metvicu dodajte u vodu, smoothie, voćni sok ili salate.Foto:
Shutterstock
S više od 95% vode, krastavci vas održavaju hidriranima, bilo da ih konzumirate u napitcima, salatama ili same.Foto:
Shutterstock
Rajčice su bogate vitaminima A i C, pa ne samo da osvježavaju već i čuvaju zdravlje vaše kože. Rashladit će vas i same, s tek malo soli.Foto:
Shutterstock
Bobičasto voće poput jagoda, borovnica i malina nije samo ukusno, puno je antioksidansa, a neće vas samo osvježiti nego i zaštititi vašu kožu od sunca.Foto:
Shutterstock
Lisnato povrće poput špinata, rikule i kelja sadrži puno vitamina i minerala, a njihov visoki udio vode pomaže vam da ostanete hidrirani.Foto:
Shutterstock
Lubenica je puna vode, pa će vas hidrirati, a bogata je vitaminima A i C, kao i antioksidansima, koji pomažu zaštititi kožu od sunca.Foto:
Shutterstock
Kokosova voda prirodna je alternativa sportskim napitcima. Bogata je elektrolitima, pa nadoknađuje znojenjem izgubljenu tekućinu i minerale.Foto:
Shutterstock
Čaj od krizanteme omiljen je u Aziji jer snižava temperaturu, opušta i čisti tijelo od toksina.Foto:
Shutterstock