Hrana koja hladi: 10 namirnica koje pomažu da preživimo toplinski val

Podijeli
  • Jogurt će vas rashladiti bilo da ga pijete, jedete kao umak ili desert s voćem. Foto: Shutterstock
  • Naranča, limun i grejp prepuni su vitamina C, koji povećava otpornost tijela na vrućine. Foto: Shutterstock
  • Metvicu dodajte u vodu, smoothie, voćni sok ili salate. Foto: Shutterstock
  • S više od 95% vode, krastavci vas održavaju hidriranima, bilo da ih konzumirate u napitcima, salatama ili same. Foto: Shutterstock
  • Rajčice su bogate vitaminima A i C, pa ne samo da osvježavaju već i čuvaju zdravlje vaše kože. Rashladit će vas i same, s tek malo soli. Foto: Shutterstock
  • Bobičasto voće poput jagoda, borovnica i malina nije samo ukusno, puno je antioksidansa, a neće vas samo osvježiti nego i zaštititi vašu kožu od sunca. Foto: Shutterstock
  • Lisnato povrće poput špinata, rikule i kelja sadrži puno vitamina i minerala, a njihov visoki udio vode pomaže vam da ostanete hidrirani. Foto: Shutterstock
  • Lubenica je puna vode, pa će vas hidrirati, a bogata je vitaminima A i C, kao i antioksidansima, koji pomažu zaštititi kožu od sunca. Foto: Shutterstock
  • Kokosova voda prirodna je alternativa sportskim napitcima. Bogata je elektrolitima, pa nadoknađuje znojenjem izgubljenu tekućinu i minerale. Foto: Shutterstock
  • Čaj od krizanteme omiljen je u Aziji jer snižava temperaturu, opušta i čisti tijelo od toksina. Foto: Shutterstock
  • Salata Foto: Shutterstock
  • Pogledaj i ovo + 2 + 2 + 2

    Nema bacanja

    Kupili ste veliku lubenicu, što sad? Sedam ideja za iskorištavanje ljetnog voća prije nego što se pokvari

    + 8 + 8 + 8

    Kuhinjska apoteka

    Protiv upala, zubobolje i visokog kolesterola: Najzdraviji začini na svijetu koje biste trebali uvrstiti u svoj tjedni jelovnik

    + 1 + 1 + 1

    Kutija s lijekovima

    Više od uživanja: Zašto je dobro jesti (i piti) bazgu?

1/11

close