Islandski jogurt: 10 jela kojima popravlja okus i daje "masu" proteina

Podijeli
  • Gljivama pirjanima s lukom dodajte koju žlicu skyra kako bi umak bio kremastiji. Foto: Getty Images
  • Propasiranom krumpiru dodajte pečeni češnjak, maslac ili maslinovo ulje, sol i papar pa izmiješajte. Foto: Getty Images
  • Iskoristite ga kao preljev za salatu od jabuka, celera, piletine i suhog voća. Foto: Getty Images
  • Prošvercajte zdrave dodatke prehrani, poput zelene ili plave spiruline i napravite smoothie zdjelicu s omiljenim dodacima. Foto: Getty Images
  • Za islandski tzaziki - osvježavajući spoj krastavaca, jogurta i češnjaka, grčki jogurt zamijenite skyrom. Foto: Getty Images
  • Baza slojevitog deserta mogu biti chia sjemenke, a dodajte im i jogurt s vanilijom, trešnje te avokado izmiksan s kakaom i medom. Foto: Getty Images
  • Jogurt je odlična podloga za pečeno povrće, poput patlidžana s tortiljama. Foto: Getty Images
  • Za skyrtertu (skyr cheesecake) iskoristite kekse, suho voće i orašaste plodove za podlogu, a za kremu izmiksajte skyr, kokosovo ulje, zaslađivač i vaniliju pa dodajte želatinu. Foto: Getty Images
  • Usitnite avokado s islandskim jogurtom pa dodajte limun, ljute papričice, češnjak i đumbir. Foto: Getty Images
  • Napravite smjesu za sladoled od islandskog jogurta, meda i voća pa zamrznite. Foto: Getty Images
  • Pogledaj i ovo + 6 + 6 + 6

    Superhrana

    9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan

    + 2 + 2 + 2

    Štetno i nepotrebno

    5 vrsta hrane koju ne bismo trebali kupovati u supermarketima

    + 1 + 1 + 1

    Za slatka i slana jela

    Sir koji svi kupuju u posljednje vrijeme: Ima 12 grama proteina i manje od 100 kalorija u 100 grama

1/10

close