Prije nekoliko sezona svijet je poludio za hyggeom, danskim konceptom sretnog življenja koji je počeo iskakati s raznih portala, knjižara i televizijskih programa.

Taj recept za sreću podrazumijeva dobro raspoloženje, osjećaj ugode i opuštenosti koji se, između ostalog, postiže toplim papučama, šalicom čaja, juhom u toplini doma. Hygge je i smijeh s prijateljima između zalogaja na ručku, kao i bacanje u smeće stvari koje nam više ne trebaju.

Nizozemski odgovor na dansku filozofiju ne sugerira da trebamo ostati kod kuće, nego izaći na ulice, u prirodu, vjerovati u moć vjetra, odnosno zamijeniti ustajali zrak svježim. Kad dani postanu sve kraći i padnu temperature, uitwaaien se preporučuje protiv zimskog neraspoloženja, snižava stres i vraća energiju. Osim toga, redovito provjetravanje potiče kreativnost i poboljšava koncentraciju. 

U praksi uitwaaien može biti žustra šetnja ili trčanje u prirodi, planinarenje ili vožnja biciklom. Čiji god da je recept bolji najbolje je iskušati oba, jer nema ništa slađe nego počastiti se toplim hyggeom nakon buđenja uitwaaienom.

Na sat i nešto od Hrvatske: 35 kilometara staza na kojima ćete ostvariti sve vaše "zamrznute" snove Krvavec - 2 Krvavec - 1 Krvavec - 3 +1 Krvavec - 5