Putujete li na Barbados, Jamajku ili Svetu Luciju, prije pakiranja kufera provjerite da među stvarima nemate kakve maskirne hlače, majicu – pa čak i kapu, remen ili masku za lice s vojničkim uzorkom, jer biste, vjerovali ili ne, mogli zaraditi kaznu. A globe nisu zanemarive!

Na Barbadosu biste po kratkom postupku mogli ostati lakši za nešto više od 1700 eura pa čak i završiti u zatvoru do godine dana (ili oboje). Iako se takav zakon može činiti neobičnim, razlog zbog kojih vlada „ulazi u ormare“ stanovnika je jasna razlika između civila i vojske. 

Maskirne hlače Maskirne hlače (Foto: Getty Images)

"Kraljevske policijske snage Barbadosa podsjećaju javnost da je na Barbadosu prekršaj nošenje uznemirujućih uzoraka poznatijih kao maskirni", objavila je policija Barbadosa i na svojem Facebooku te ističu kako se to odnosi na zelene, plave, crne, sive i bilo koje druge boje koje koriste svjetske vojne organizacije.

Na popisu zabranjenih stvari na Barbadosu je i uznemiravanje kornjača, paljenje vatre na plaži, kao i sunčanje u toplesu.

Europska zemlja u kojoj prema zakonu morate otvoriti vrata doma svakome tko treba na zahod Eynhallow, Škotska - 2 Eynhallow, Škotska - 1 Eynhallow, Škotska - 2 +6 Eynhallow, Škotska - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju