U neobičnom bijelom hotelu u Boliviji jedno je sigurno: soli vam neće nedostajati. Hotel Palacio de Sal sagrađen je od milijun blokova soli, za što je radnicima trebalo svije godine. Građevinski materijal stigao je direktno iz Salar de Uyuni, najslanijeg mjesta na svijetu veličine petine Hrvatske koje izgleda poput kakvog rajskog zrcala. Sloj vode koji se nakupi tijekom kišnog perioda pretvara ravnu, bijelu površinu u rajsko zrcalo u kojem se savršeno vidi nebo, pa izgleda kao da se nebo i zemlja upravo na tom mjestu spajaju.

Nije neobično da gosti hotela često pokušavaju lizati zidove ili namještaj kako bi provjerili jesu li doista slani, što potvrđuju i domaćini.
Boravak u slanoj palači nije samo jedinstveno, nego i zdravo iskustvo. Palacio de Sal promovira lječilišni turizam za osobe koje imaju dermatološke tegobe pa u ponudi imaju i tretmane poput čišćenja kože solju.

U pauzi između opuštanja gosti mogu zaigrati golf, isprobati kakve tradicionalne specijalitete u restoranu ili krenuti u istraživanje okolice.
Nakon svake vlažne sezone pojedini dijelovi luksuznog odmarališta, koje se prostire na 4500 četvornih metara moraju se obnoviti jer jake kiše stvaraju velike štete zidovima od soli.

Boravak u slanom odmaralištu košta od oko tisuću kuna po noćenju s uključenim doručkom. Hotel se nalazi 25 km od zračne luke Uyuni i 15 minuta vožnje od sela za preradu soli Colchani.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju