Nusa Lembongan je prekrasan otok koji se prostire na oko 8 četvornih kilometara u Indijskom oceanu. Dio je Malih sundskih otoka, a nalazi se u neposrednoj blizini Balija.

I dok je Bali pravi mamac za putnike iz cijelog svijeta koji žele uživati u rajskim pješčanim plažama i tirkiznom moru, Nusa Lembongan dijeli slične geografske značajke i krajolike, ali s mnogo manjim gužvama.

Štoviše, ovo je mjesto idealno za one koji žele uživati u miru i tišini, a slobodno vrijeme provoditi u kupanju, sunčanju, ronjenju i surfanju. Nusa Lembongan se, naime, ponosi i sjajnim mjestima za daskanje na vodi.

Na otoku je trajno naseljeno oko 5000 osoba koje su većinom smještenu u selu Lembonganu. Ostala dva sela – Jungut Batu i Mushroom Bay rezervirana su za turiste. Oni nude smještajne jedinice za različite potrebe i cjenovne razrede.

Kada se zaželite vreve i užurbanog stila života, sjednite na gliser i za četrdesetak minuta naći ćete se na Baliju.

Jeste li čuli za Otok života? Idilični hrvatski otočić s 11 zgrada na kojem živi samo jedna osoba Otok života Malostonski zaljev sa strane Hodilja i Malog sela +0 Otok života u Malostonskom zaljevu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju