Ove godine ostajemo kod kuće za blagdane. No zahvaljujući fotografijama možemo maštati o svjetskim trgovima i ulicama koje ulažu posebnu pažnju da blagdane pretvore u praznik za oči. Ova mjesta svakako vrijedi posjetiti barem jednom u životu...

Ulica Oxford, London, Engleska

Engleska obožava ukrašavati svoje ulice i trgove u vrijeme blagdana. Najimpresivnija ulica definitivno je Oxford u Londonu koju u božićno vrijeme krasi nekoliko stotina tisuća upaljenih žaruljica u različitim oblicima i bojama.

Rockefeller Center, New York City, SAD
Između 48. i 51. ulice u New York Cityju smješten je Rockefeller Center koji je mamac za mnoge turiste u vrijeme blagdana. U pogled će vam odmah upasti monumentalna jelka koja zna dosezati i 23 metara visine, a koja se ukrašava s 45.000 božićnih lampica.

Slika nije dostupna Putovanja 10 gradova koje svatko treba vidjeti u božićnom ruhu barem jednom u životu

Ludi d'Artista, Salerno, Italija
Luci d'Artista zapanjujući je festival svijetla koji svake godine uljepša glavni gradski trg i obližnje ulice u Salernu. S LED lampicama moguće je napraviti uistinu bilo što – od zvjezdanog neba do zoološkog vrta na otvorenom.

Tivoli Gardens, Kopehhagen, Danska
Zabavni park Tivoli Gardens otkako je otvoren 1843. godine predstavlja mjesto za uživanje u božićnim svjetlima. Ekstravagantna svjetla mamac su za turiste, ali i lokalno stanovništvo.

Katedros aikštė, Vilnius, Litva
Glavni gradski trg Katedros aikšte ili katedralni trg u središtu Vilniusa svake godine dom je zapanjujućeg božićnog stabla. Posljednjih godina jelka je znala dosezati i 27 metara visine, a bila je okićena s više od 70.000 žaruljica.

Botanički vrt VanDusen, Vancouver, Kanada
Botanički vrt VanDusen u Vancouveru je poprište zapanjujućeg Festivala svijetla u prosincu. Posjetitelji mogu uživati u milijun božićnih lampica, ali i posebnom svjetlosnom showu koji se održava svakih pola sata.

Rathausplatz, Beč, Austrija
Trg Rathaus u Beču tijekom blagdana osvjetljen je poput nekog čarobnog mjesta iz bajke. Ispred zgrade gradske vijećnice obično se održava božićni sajam, a mjesto miriše po domaćim slasticama od jabuka, keksima od đumbira i kuhanom vinu.

Advent u Zagrebu - 7 Odabrano Advent u Zagrebu: Lijepa posveta gradu i uspomene na vrijeme prije potresa i pandemije

Ulica Orchard, Singapore
Četvrti u Singaporeu se za blagdane natječu tko će bolje uljepšati svoje ulice i trgove. Ulica Orchard je obično pobjednik. Riječ je o poslovnom središtu Singaporea na kojoj se nalaze brojne robne kuće, dizajnerske trgovine i luksuzni hoteli.

Medellin, Kolumbija
Drugi najveći grad Kolumbije – Medellin – poznat je po svojim blagdanskim dekoracijama na otvorenom. Božićne lampice ukrašavaju sve od rijeke Medellin do vrha brda Cerro Nutibara, koji se izdiže 260 metara iznad grada.

Ao no Dokutsu,Tokio, Japan
U božićno vrijeme Tokio se transformira u pravo zimsko čudo. Ulice su osvijetljene milijunima božićnih lampica koje stvaraju nevjerojatne prizore. Svakako treba posjetiti Ao no Dokutsu koji Shibuyu oboji u plavu boju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju