Vrijeme za čaj svjetski je poznata engleska tradicija a interes za njom ne jenjava kroz stoljeća. Iako je mnogima ispijanje čaja sinonim za „višu klasu“, u njemu može uživati zaista svatko. Pripremate li se za posjet Londonu, morate znati neke osnovne informacije.

Prema pričama, uživanje čaja u visokom je društvu popularizirala vojvotkinja od Bedforda, Anna Maria Russell. Ona bi ponekad ogladnila između ručka i večere te bi naručivala male zalogaje poput kolačića i sendviča zajedno s čajem i to je malo pomalo postala svakodnevna rutina koja se ubrzo proširila po cijelom dvoru.

U čaju se tradicionalno uživa između 15 i 16 sati i osim crnog čaja, običaj uključuje konzumaciju sendviča i kolačića. Danas kada više nije popularan samo među visokim staležom, ispijanje čaja postalo je sinonim za uživanje i odmor i tako bi ga trebao doživjeti svatko.

Potpuno iskustvo dobit ćete na mnogim mjestima, ali s ovim najpopularnijima sigurno nećete pogriješiti.

1. The Ritz

Za one željne pravog tradicionalnog čaja, Ritz je pravo mjesto. Izbor sendviča i kolačića je nepregledan a unutrašnjost hotela odiše klasičnom elegancijom. Čaj se poslužuje između 11:30 i 19:30 sati a ovo zadovoljstvo i iskustvo stajat će vas nemalih 450 kuna.

2. B Bakery tura autobusom

Definitivno manje klasična i jako zabavna jest ova autobusna tura. Dok vas autobus vozi između povijesnih lokacija možete uživati u mini burgerima, sendvičima i kolačima. Cijena je oko 370 kuna.

3. The Gallery at Sketch

Kombinacija umjetničke galerije i mjesta za čaj odiše posebnom energijom a osim tradicionalne hrane i čaja u ponudi je i bezglutenska, veganska, vegetarijanska te hrana za ljude s alergijama. Ovaj ćete užitak platiti minimalno 500 kuna ali će sigurno svatko pronaći nešto za sebe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju