Island znamo kao Zemlju Vatre i Leda, poznat nam je po svojim gejzirima, termalnim izvorima, vulkanima, ali odnedavno bi mogao postati i slavan kao zemlja u kojoj mailovi piše ni manje ni više, već konji.

Kako prenosi Euronews, na Islandu su počeli nuditi prilično neobičnu uslugu. Naime, ako vam poslovni mailovi uništavaju odmor, zašto ne nabavite konja da odgovori na njih? Da, dobro ste pročitali.

Kako bi potaknuo turiste da ne misle o poslu dok odmaraju na odmoru, Island je pokrenuo inovativnu uslugu "OutHorse Your Email" - pozivajući radnike pod stresom da delegiraju svoje mailove konjima.

A konji na njih zbilja – odgovaraju. Hodajući preko goleme tipkovnice, prekrasna stvorenja slati će personalizirane „out of office“ poruke, tako da se vi možete opustiti i uživati u odmoru.

Neki mailovi su već poslani i zvuče doslovno "þþnjifai='.,,lmbmbnbbhgycdrgzw/'pfæ ndaiFVxhðut7r7r7djsmfdsm)" ili pak "þnjifai'/.p,oii9unnbhvggyvgjf',oii9unnbhvggyvgjhb,oii9unnbhvggyvgjhb,oii9unnbhvggyvgjhb,oii9unnbhvggyvgjh'm,pokjmkjh'm; ).”

Možda neće biti dobro za vašu karijeru, ali sigurno će biti dobro za vaše mentalno zdravlje, jer odmor je tu da se isključite i odmorite, a mnogim ljudima je i na odmoru teško otići mentalno iz ureda. Globalna studija koju je provela tvrtka Visit Iceland otkrila je da 41 posto turista provjerava svoj službeni mail jedan do četiri puta dnevno tijekom odmora. Svaki deseti prijavljuje se pet do šest puta dnevno.

Što je još gore, gotovo dvije trećine (59 posto) ispitanika u anketi se osjećalo kao da njihov šef, kolege i klijenti očekuju da će odgovoriti na odmoru. Sve to otežava pravilno opuštanje, žali se Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, voditelj odjela Visit Iceland.

"Kada posjetitelji putuju na Island, želimo da u potpunosti iskuse sve što naša zemlja nudi, od okoline koja oduzima dah do beskrajnih krajolika i prijateljskih lica", pojašnjava.

“Naša usluga OutHorse Your Email omogućuje im upravo to, uklanjajući pritisak osjećaja kao da moraju uvijek biti uključeni i umjesto toga dopuštajući im da budu prisutni tijekom svog putovanja.”

Sve u svemu, ova ideja nam se čini i više no zanimljivom, i naravno, prilično duhovitom. A kad jednom angažirate konje, moći ćete se u potpunosti posvetiti svemu što Island nudi. Tragati za polarnom svjetlošću, kupati se u termalnim izvorima, ići gledati kitove, ili jednostavno, uživati u nevjerojatno očaravajućoj prirodi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju