Riječke Pećine mnogima su omiljeni kvart u "gradu koji teče", i zbog zelenih površina i zbog plaža, a ne škodi ni blizina prvog riječkog velikog trgovačkog centra - Tower Centar Rijeka. Pećine se ponose brojnim plažama, a mnogima je najljepša upravo Sablićevo. Jedina zamjerka joj je gužva u sezoni, pa ako želite pronaći mjesto za ručnik, trebate se ranije probuditi.

Jedna od najstarijih riječkih plaža nalazi se na nekoliko minuta vožnje od centra grada prema istoku, a do nje možete stići i autobusom. Do Sablićeva se stiže karakterističnim stepenicama do šljunčane plaže, na kojoj možete i unajmiti suncobran, što je i poželjno kad uprži sunce jer prirodnog hlada nema.

Sablićevo - 2 Sablićevo - 2 (Foto: Shutterstock)

U moru će vas dodatno osvježiti mjestimični hladni, ali čisti izvori. Plaža ima tuš, kabine za presvlačenje i sanitarni čvor, a na raspolaganju je i kafić ako ožednite. Beach bar Kamov gosti vole zbog prijateljske atmosfere, stolica za ljuljanje, zalazaka sunca, odlične glazbe i koncerata u večernjim satima, a ako se pitate možete li platiti piće karticom – možete.

Raj među stijenama: Šetnica kroz kanjon koja izlazi na jednu od najljepših plaža Mediterana Torrent de Pareis, Španjolska - 1 Torrent de Pareis, Španjolska - 2 Torrent de Pareis, Španjolska - 3 +5 Torrent de Pareis, Španjolska - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju