Rijeka Morača u Crnoj Gori izvire na sjeveru zemlje, podno planine Rzača, da bi se nakon puta od 113 kilometara ulila u Skadarsko jezero. Nije riječ o velikoj rijeci, ali je njen put i krajolik kojim prolazi dovoljno lijep da postane jedna od najljepših razglednica Crne Gore i Podgorice kojom prolazi.

Postoji i jedan dio koji je naročito opasan. To je kanjon rijeke Morače – spektakularan, ali i zastrašujuć, dubok 1000 metara. Štoviše, smatra se jednim od najopasnijih puteva u Europi. Zbog brojnih litica, oštrih zavoja i tunela, ova cesta se ne preporučuje vozačima početnicima ili onima koji su imalo nesigurni.

Nažalost, ovdje su se već dogodile brojne prometne nesreće – neki će reći da je za to kriv neoprez vozača, no drugi će nadodati kako put sam po sebi doista nije lak. Na društvenim mrežama snimke ceste u kanjonu Morača izazivaju razne komentare: Cesta smrti, horor, kad će više izgraditi taj autoput, izbjegavati za vrijeme kiše…

S druge strane, oni koji se odvaže proći ovom cestom mogli bi doživjeti neke od najljepših prizora: stijene, slapove, rijeku, zelenilo okolnih brda… A na obalama kanjona nalazi se i stari manastir Morača iz 13. stoljeća, jedan od najljepših znamenitosti Crne Gore.

Vožnja koja se ne zaboravlja: Tirkizni kanjon Pive u kojem će vas dočekati spektakl prirodnih ljepota Piva - 1 Piva - 3 Piva - 2 +0 Piva - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju