ANTWERPEN

Belgijanci tvrde da je noćni život najbolji baš u Antwerpenu. Kažu da je Bruxelles postao birokratski grad, a svi znamo kako su birokrati, tehnokrati i razni manageri obična mrtva puhala kada je riječ o zabavi. Belgijski 'capital of cool' uz tu titulu nosi i titulu najbitnijeg grada u trgovini i poslu s dijamantima. Sve što vrijedi u svijetu dijamanata se nalazi u Antwerpenu. Ako niste raspoloženi za kupovinu dragocjenog kamenja, preopručamo vam da se prošetate ulicama koje su prošarane srednjevjekovnom i recentnom arhitekturom. Nigdje na svijetu taj 'šav' nije bolje urađen nego ovdje. Na kraju, ali ne i najmanje bitna činjenica da je veliki flamanski slikar Rubens živio i slikao u Antwerpenu. Dakle, ludi provodi, dijamanti, sjajna arhitektura i vrhunska umjetnička djela- pitate se sigurno: Kako ja nisam i prije čuo za ovaj grad?

GENT

Kažu da je Gent, za jedan konfekcijski broj manji Brugge. Mi bi rekli: 'možda manji ali i lijepši'. Belgijski turisti najčešće za svoja putovanja po zemlji izaberu Gent. Gent je inače i grad studenata što ga čini još zabavnijim sa desecima 'cool' kafića od kojih je svaki poseban. Senf i Stropke pivo su dvije stvari koje morate probati, a najbolje bi bilo posjetiti gent za vrijeme desetodnevnih Gentovskih svečanosti koje počinju svake godine u lipnju. To je deset dana tuluma, koncerata, kazališta na otvorenom, plesa i danonoćnog ispijanja piva.

SPA

Na sat vremena vožnje od Liegea, nalazi se pitoreskni gradić Spa koji se ponosi nadimkom 'biser Ardena'. Grad se nalazi u šumi i osim drvećem okružen je bezbrojnim brežuljcima, rijekama i izvorima. Riječ 'spa' koja se danas koristi za zdravstveni i relaksirajući turizam baš dolazi od imena ovog grada. Grad je još u 18. stoljeću postao najvažnije odredište temalnog turizma. Svi tadašnji kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze su na pomlađivanje duha i tijela dolazili baš na izvore ljekovite tople vode u Spa. Druga stvar po kojoj je poznato mjesto Spa jest utrka Formule 1 koja se, uz manje prekide, vozi svake godine krajem kolovoza u okolici grada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju