Međunarodni festival skulptura od snijega i leda održat će se u Harbinu u Kini po 37. put. Iako festival službeno započinje 5. siječnja 2021. godine s temom „Magical Harbin, Ice Snow Charming China“ (Čarobni Harbin, ledeni snijeg šarmantne Kine), većina skulptura već je završena, a lokalno stanovništvo može već uživati u nekim zimskim sadržajima u parku Zhaolin i na Sun Islandu.

South China Mall - 3 Zanimljivosti Kakav promašaj! Najveći trgovački centar na svijetu u kojem nitko ne kupuje

Festival u Harbinu neki nazivaju i smrznutim Disneylandom jer obuhvaća brojne dvorce i druga čudesa iz bajki u prirodnoj veličini te napravljene od snijega i leda. Ledene skulpture prostiru se na nekoliko lokaciju u gradu na površini od oko 750.000 četvornih metara, a na njima u prosjeku radi oko 10.000 osoba.

Neke skulpture znaju dosezati visinu i od 50 metara! U izradu skulptura, pak, potroši se i oko 200.000 kubičnih metara leda. Do leda nije teško doći u ovom najvećem i glavnom gradu pokrajine Heilongjiang na sjeveroistoku Kine jer zime mogu biti brutalno hladne, a temperature se znaju spustiti i na -25 Celzijevih stupnjeva.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Otok dugovječnosti: Tajna zbog koje ljudi na ovom mjestu žive po 100 godina

Osim uživanja u skulpturama te u svjetlosnom showu koji se priređuje u sklopu festivala kad padne noć – posjetitelji Harbina mogu isprobati i razne zimske sportove od skijanja do plivanja u ledenoj rijeci Songhua.

Festival svake godine posjeti i do 20 milijuna ljudi. S obzirom da samo u Harbinu živi oko 10 milijuna stanovnika to i nije tako impresivna brojka...za Kinu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju