Schladming, Kronplatz, Cortinna... Za neke skijaške centre, bili skijaši ili ne, vrlo vjerojatno ste čuli. No, u Europi se može skijati i u nekim zemljama gdje biste se zakleli kako to nije moguće. Također, ova skijališta su daleko od najpoznatijih, no stanovnici zemalja u kojima se nalaze rado ih posjećuju...

Arachova, Grčka

Da, vjerovali ili ne, u Grčkoj se također može skijati. Iako smo navikli na prizore zalaska sunca sa Santorinija, postoji mogućnost spuštanja po bijelim padinama. Grad Arachova smješten je blizu planina Parnassos, tako da su se vremenom ovdje izgradila tri resorta, a u snježnim radostima moguće je uživati od prosinca, pa sve do svibnja. Dobra je stvar da ovdje skijanje nije jedina stvar u kojoj možete uživati, već i bogata povijest. U blizini se nalaze i Delfi, gdje ćete pronaći Apolonov hram koji datira iz 4. stoljeća prije nove ere.

Aviemore, Škotska

Snijeg je zagarantiran od siječnja do travnja, tako da se u ovo skijalište na planini Cairngorn isplati otići. Skijaše ukupno čeka 31 staza, a moguće je izabrati od onih početničkih plavih, pa sve do „strašnih“ crnih. Kad vam skijanje dosadi, u blizini vas čeka pivnica Cairngorn, gdje se možete počastiti dobrim aleovima, a u blizini je i destilerija Dalwhinnie koja nudi sjajne viskije, ali i čokoladne užitke.

Ischgl, Austrija

Naravno, Austrija i skijanje prirodno idu u paketu, no pored mora skijališta kao što su Flachau, Schladming, Bad Kleinkircheim, Ischgl mnogima nije prvi odabir. E pa, šteta, jer je riječ o ogromnom skijalištu koje nudi čak 238 kilometara staza, od kojih je jedna čak dugačka 11 kilometara. S obzirom na ove impresivne podatke, posve je jasno kako će ovdje svatko pronaći nešto za sebe. Smještaja također ima koliko vam srce želi, a ako si možete priuštiti, oni sa spa centrima su mnogobrojni.

Riksgransen, Švedska

Ovaj skijaški resort na sjeveru Švedske jedno je od najčarobnijih mjesta u zemlji. Snijeg je ovdje poseban, kvalitetniji i bolji nego na bilo kojem drugom švedskom skijalištu, a s obzirom da se nalazite i tek 200 kilometara od Arktičkog kruga, ovdje potreba za snježnim topovima ne postoji. Ukupno su na raspolaganju 42 staze, ali i mogućnosti za skijanje van staza su nebrojene.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju