U sklopu našeg projekta “Preporuka blogera” ovaj prefini recept donosi Sanja Mijac food blogerica po imenu Domaćica, čija jela uvijek spajaju jednostavno i efektno.
U samo desetak minuta u Tognana airfryeru, šparoge omotane pancetom pretvaraju se u zalogaj koji traži reprizu. A kad im dodaš fini umak od vrhnja i češnjaka, dobijete jelo koje s lakoćom može poslužiti i kao grickalica uz vino, ali i kao toplo predjelo na stolu za goste.
Bez puno filozofije – samo dobri sastojci, dobra vibra i brzi trikovi uz pomoć Tognana kuhinjskih aparata i posuđa uz koje je njezin obiteljski stol obuzela ležerna elegancija.
Svakako spremite ovu ideju za vikend druženja s prijateljima, poslužite uz pjenušac i javite je li nestalo brže nego što ste stigli fotkati.
RECEPT - Šparoge u hrskavoj panceti
Sastojci:
- šparoge
- panceta ili pršut
- malo limuna
Priprema:
- Oprati šparoge, ako su tanje uzeti par komada pa zarolati slaninom ili komadom pršuta. Ako su deblje možete jednu šparogu i komad slanine i pršuta.
- Šparoge stavite u Air Fryer i postavite temperaturu na 200C na nekih 10 minuta.
- Pečene šparoge poprskajte s malo limunovog soka.
- Mi ih poslužimo uz umak od vrhnja i svježeg češnjaka kojeg napravimo tako da jednostavno u posudicu stavimo vrhnje, malo posolimo i naribano svježi češnjak, promiješamo i to je to.