Brendovi s vremena na vrijeme promjene dio svoj vizualnog imidža ili pak odu toliko daleko pa izmjene i okus. Neke promjene obožavatelji dočekaju s oduševljenjem, zbog drugih se bune, ali rijetko tko prigovara kad brendovi vrate svoja stara pakiranja. U Lidlovu katalogu u kojem prestavljaju retro tjedan pronašli smo tri poslastice koje su nas vratile u bezbrižno djetinjstvo. Oni koji su uz njih odrasli sigurno će pojuriti na police kako bi ugrabili svoj primjerak retro ambalaže jer se one ne viđaju tako često, a uspomene koje su uz njih stvorene nezamjenjive su.

1. Domaćica

Ovo čajno pecivo s dodatkom čokolade 60 godina spašava sve generacije u naletima želje za slatkim. Retro ruho Domaćice vraća u 1957. godinu kada je brend i nastao, pa tako možete svoje starije članove obitelji oduševiti povratkom u prošlost. Mnogi i ne znaju da okus za kojim luduju i veliki i mali seže u dvadesete godine prošlog stoljeća te da se receptura Original Domaćice nikad nije mijenjala.

Pakiranje Domaćice iz 1957. godine Pakiranje Domaćice iz 1957. godine (Foto: Lidl)

2. Takovo Eurokrem namaz

Iako je Eurokrem namaz dobio svoje moderno izdanje, mnogi će se uz retro pakiranje rado prisjetiti koliko su se mučili dok su iz suženog dijela pakiranja pokušavali dosegnuti zadnje ostatke namaza. Uz kruh s Eurokremom doručak može biti vremeplov uz koji će sjećanja samo navirati.

Takovo Eurokrem namaz Takovo Eurokrem namaz (Foto: Lidl)

3. Kandit čokolada

Prva Kandit čokolada proizvedena je 19. studenog 1954. godine. Ambalaža je bila jednostavnog dizajna s istaknutim nazivom brenda. Tada nije puno trebalo da se uoči čokolada na policama jer ponuda slatkih proizvoda nije bila toliko široka kao danas. Iako se danas dizajn čokolada puno promijenio i modernizirao, sigurni smo da će ovo retro izdanje privući mnoge poglede onih znatiželjih koji takvo pakiranje nikad nisu vidjeli, kao i onih koji su u takvim čokoladama davno uživali.

Prva Kandit čokolada proizvedena je 1954. godine Prva Kandit čokolada proizvedena je 1954. godine (Foto: Lidl)
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju