Tvrtka Biohazard Coffee sa sjedištem u New Yorku tvrdi da je napravila najjaču kavu na svijetu. Točnije, napravili su kavu koja ima 928 mg kofeina po šalici od 350 ml, što je dvostruko više od preporučene doze kofeina za odraslu osobu, ali i puno više od većine energetskih pića na svjetskom tržištu.

Preporuka je medicinskih stručnjaka da odrasle osobe smiju popiti do 400 mg kofeina dnevno, što ovisi o tome kakvu kavu pijete – može biti sve od dvije do deset šalica kave.

Biohazard u prijevodu s engleskom je biološka opasnost Biohazard u prijevodu s engleskom je biološka opasnost (Foto: Profimedia)

Šalica espressa ima veći udio kofeina od obične kave, no obično se služi u malim porcijama. Za usporedbu, šalica od 30 do 50 ml espressa sadrži oko 30 do 60 mg kofeina.

Na pakiranju kave Biohazard stoji upozorenje da ima četiri puta više kofeina nego što poslužuju baristi u njujorškim kafićima. Temeljena je vrsti kave po imenu Robusta, koju inače prati veći udio kofeina, a karakterizira je trpki zemljani okus.

Dodaju da konzumacija ove kave može rezultirati pretjeranom produktivnošću, neprospavanim noćima i povremenim osjećajem nepobjedivosti.

Upozorenje na Biohazard kavi Upozorenje na Biohazard kavi (Foto: Profimedia)

"Probudit ću vas iz najdubljeg sna i provesti kroz najteže sastanke. Izvrsna je i za ranojutarnju nastavu na fakultetu ili učenje koje traje cijelu noć", kažu u Biohazard Coffeeju.

Pitate se koliko košta najjača kava na svijetu? Pakiranje Biohazard mljevene kave od 454 grama prodavalo se preko Amazona za 19,99 američkih dolara, odnosno nešto više od 18 eura. No zbog velikog interesa ona je rasprodana i trenutačno nije dostupna za kupnju.

Više o kavi Biohazard čitajte na službenim internetskim stranicama.

Bye, bye, ljetne terase: 10 udobnih kafića u Zagrebu u kojima možete popiti odličnu kavu, čaj - ili koktele Cat Caffe Mr. Fogg Mr. Fogg +1 Hub Cooltura Pub

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju