Ljubitelji serijala Gospodar prstenova J. R. R. Tolkiena, kao i filmske prerade Petera Jacksona mogu imati vlastitu hobitsku kućicu u svojem vrtu. Britanski vatrogasac Matt Wright jedan je od takvih fanova koji je odlučio raditi kućice nadahnute ovim serijalom.

Po cijeni od 9000 eura ili oko 67.000 kuna Wright gradi module od reciklirane plastike promjera 2,3 metra, koje se ukopavaju dva metara u zemlju. Želite li pravu repliku kućice Bilba Bagginsa, za to ćete trebati izdvojiti 56.500 eura. Dobra je vijest što kućice dolaze s garancijom od 125 godina. Kućice mogu koristitii kao mini vikendice Kućice mogu koristitii kao mini vikendice (Foto: Profimedia.hr)
Kućice se mogu postaviti bez ikakvih posebnih temelja te se prilagoditi različitim područjima. Za gradnju je potrebno šest tjedana, a po potrebi se u njih može ugraditi struja, voda te napraviti zeleni krov.

Na internetskim stranicama The Hobbit House Ltd kažu da kućice imaju široku primjenu – mogu se koristiti kao kamp-kućice, vikendice, igraonice ili stalne kuće.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako izgledaju hobitske kućice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju