Šeprtljavi tinejdžer Marty McFly sjeo je u leteći DeLorean, namjestio komande na 21. listopad 2015. (16 sati i 29 minuta) i otputovao trideset godina u budućnost. Riječ je o premisi drugog nastavka superuspješne trilogije 'Povratak u budućnost' redatelja Roberta Zemeckisa, koja ove godine slavi 30 godina postojanja.

Ostalo je, kažu, povijest. Sadašnjost, ili budućnost čak?

Glavno mjesto radnje u filmskom serijalu je izmišljeni gradić Hill Valley (eng. Brdovita dolina) čiji su eksterijeri trebali biti snimljeni u stvarnom mjestu Petaluma iz Kalifornije. No zbog visokih troškova producent Steven Spielberg odlučio je doraditi set u studiju Universal Pictures Hollywood, i tamo kreirati gradski centar s odgovarajućim tornjem i satom koji se mogu vidjeti u svim nastavcima.



S dopuštenjem Fairfax County Board of Supervisors još u lipnju ove godine donesena je službena odluka kojom američki gradić Reston iz Virginija od 21. do 25. listopada mijenja ime u Hill Valley. Reston je, naime, domaćin filmskog festivala Washington Fest u sklopu kojeg će biti upriličeni prigodni slavljenički program vezan uz ovaj serijal s uključenim filmskim maratonom.

 

Hill Valley Town Center has a nice ring to it! Fairfax County Government has voted to change Reston's name to Hill...

Posted by Reston Town Center on 15. listopad 2015

U sklopu proslave Dana Povratka u Budućnost Universal Pictures je napravio lažni trailer za 'Ralje 19 3D' koje se spominju u filmu, a Pepsi od danas počinje s prodajom limitiranog pića Pepsi Perfect koji se također toči u drugome nastavku.

Universal Pictures i Matell napravili su čak i lažan oglas za dječji leteći skateboard kojim se voze likovi drugog dijela 'Povratka u budućnost', iako je ovaj tip proizvoda već postoji. U ljeto ove godine Lexus je predstavio prvu leteću dasku 'Slide' po uzoru na Povratak u budućnost koja je oduševila sve fanove trilogije.

U Zemeckisovoj 2015. godini prikazane su mnoge futurističke inovacije koje su danas uistinu svakodnevna pojava poput video poziva, prijenosnih računala, 3D ekrana i robotiziranih uređaja tipa dronova. No ono što još uvijek čekamo su hidratori hrane, koji mini pizze u samo nekoliko sekundi pretvaraju u jumbo specijalitete. Požurite molim s ovim izumom!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju